Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Advocaat bij echtscheiding

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Advocaat bij Echtscheiding

Een advocaat inschakelen bij een echtscheiding, hoe werkt dat?

Een echtscheiding is een vervelende situatie. In de meeste gevallen wordt een mediator of advocaat ingeschakeld, om ervoor te zorgen dat de echtscheiding geen eindeloos verhaal wordt. Het inschakelen van een advocaat is noodzakelijk, omdat deze de enige persoon is die de papieren in kan dienen waarna de echtscheiding officieel wordt.

Alleen bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap waarbij geen kinderen onder de leeftijd van 18 jaar aanwezig zijn, is géén advocaat nodig. In alle andere situaties is een advocaat onmisbaar wanneer een partnerschap ontbonden moet worden.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Een familierecht advocaat inschakelen bij een scheiding?

Je kunt de familierecht advocaat op elk gewenst moment inschakelen. Kun je nog goed overweg met je partner en kunnen jullie zelf afspraken maken die alleen nog op de juiste manier opgesteld moeten worden? Dan kun je de advocaat aan het einde van de echtscheiding inschakelen om alles rond te maken.

Is het net wat lastiger om goed te overleggen of staat er te veel op het spel om uit de losse pols afspraken te maken? Dan is het verstandig om de advocaat op een vroeger moment in te schakelen. De advocaat kan dan juridisch advies geven, vertellen waar je op moet letten of jouw belangen verdedigen wanneer de tegenpartij ook een advocaat inschakelt. Uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Vaak is dit bevorderlijk voor de goede sfeer, als die er nog is tijdens het traject van de echtscheiding.

Wat doet een gezamenlijke advocaat?

Een gezamenlijke advocaat is beter voor de sfeer, omdat jullie nooit lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Bij een gezamenlijke advocaat ga je in overleg met je ex-partner, waarbij de advocaat vooral let op de juridische aspecten, advies zal geven en de belangen van beide partijen behartigt. De gezamenlijke familierecht advocaat blijft altijd neutraal, omdat deze voor beide partijen werkt. De advocaat dient het verzoek tot echtscheiding in aan het einde van de gesprekken wanneer de afspraken door beide partijen goedgekeurd zijn.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Beide partijen een eigen advocaat

Is samen afspraken maken gewoon niet mogelijk omdat het op een vechtscheiding begint te lijken? In dat geval nemen beide partijen een eigen advocaat in de arm. Het gevolg is dat je lijnrecht tegenover je ex-partner komt te staan. Jij vertelt jouw advocaat wat je van de scheiding wilt en verwacht, en je ex-partner doet hetzelfde bij zijn of haar advocaat. Vervolgens worden voorstellen opgezet die afgewezen of goedgekeurd kunnen worden.

In de meeste gevallen proberen de advocaten samen tot een compromis te komen, met afspraken waar beide partijen het mee eens kunnen zijn. Lukt dit herhaaldelijk niet? Dan gaat de scheiding naar de rechtbank, waar de rechter een oordeel velt over de punten waarover geen overstemming kon komen.

Vaak wordt een advocaat voor beide partijen afgeraden, omdat dit flink in de kosten kan lopen of het een langer proces kan worden wat lang niet altijd even wenselijk is. Toch zijn er ook situaties waarin dit juist wel verstandig is, zoals bij een eigen bedrijf, een groot vermogen of een huwelijk op basis van huwelijkse voorwaarden. Realiseer je ook vooral dat het traject met een advocaat voor beide partijen wél kort kan zijn wanneer jullie al afspraken hebben gemaakt.

Eerst mediation en vervolgens een advocaat?

Heb je toch gekozen voor mediation? Dat is helemaal prima wanneer de afspraken goed opgesteld zijn en er geen lossen eindjes zijn die problemen op kunnen leveren. Let er wel op dat de meeste mediators geen verzoek tot echtscheiding in kunnen dienen bij de rechter, omdat zij niet bevoegd zijn.

Wij werken overigens uitsluitend samen met mediators die wel bevoegd zijn om echtscheidingen in te dienen. Op die manier kunnen we garanderen dat je geen omkijken hebt naar de scheiding wanneer je onze experts inschakelt.

Hoe vind ik een goede advocaat?

Wat een goede advocaat is, dat is volledig afhankelijk van wat je zelf wilt. Heb je alleen een advocaat nodig die de afspraken formeel opstelt en het verzoek tot echtscheiding indient bij de rechtbank, dan is de goedkoopste advocaat voor familierecht de meest logische keuze. Heb je een bedrijf, een vermogen én wil je op goede basis uit elkaar met je ex-partner, dan wil je waarschijnlijk een betrokken advocaat die ook goed is op het gebied van mediation.

Zoek je een goede mediator of advocaat, en wil je dat de expert vooral aansluit op de wensen en eisen die jij hebt? Dan is het goed om de tijd te nemen om de juiste professional te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om ons te laten zoeken. Wij werken samen met mediators en advocaten op het gebied van familierecht door heel Nederland. Hierbij kiezen we altijd voor bevoegde en ervaren experts die het hele traject kunnen begeleiden.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, persoonlijk advies voor jouw persoonlijke situatie of direct op zoek naar een mediator of advocaat die past bij jouw echtscheiding? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we samen de opties door kunnen nemen en de juiste persoon kunnen vinden om jou verder te helpen.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator