Partner- en kinderalimentatie betalen
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Partner- en kinderalimentatie betalen
Bij het bepalen van de hoogte van de alimentatie kan niet naar de wetgeving gekeken worden. In de wet staat namelijk niets over de berekeningen die gemaakt moeten worden om de hoogte te bepalen van de partner- en kinderalimentatie. Om dit gat te vullen, hebben rechters de Tremanormen opgesteld; hierin staat hoe de alimentatie in de meeste gevallen berekend wordt. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte van de ontvanger en de draagkracht van de betaler.
De alimentatie is niet een vast bedrag. Jaarlijks wordt er geïndexeerd, wat concreet betekent dat de alimentatie jaarlijks stijgt, om de gestegen kosten van het gemiddeld levensonderhoud op te vangen. Dit wordt niet automatisch gedaan, dus let erop dat je hier zelf werk van maakt. De indexering wordt elk jaar in november bekendgemaakt door de overheid.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Het berekenen van de alimentatie
Voordat je aan de slag gaat met de berekening, is het van belang om te weten dat kinderalimentatie altijd voorrang heeft op de partneralimentatie. De hoogte van de kinderalimentatie wordt op een redelijk standaardmanier berekend, maar houd in de gaten dat er altijd gekeken moet worden naar de specifieke situatie om de juiste berekeningen te maken. Heb je hier hulp bij nodig, dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we samen naar jouw kinderalimentatie kunnen kijken.
De kinderalimentatie wordt berekend door een deskundige die eerst kijkt wat er precies nodig is. Aan de hand van de kosten van het levensonderhoud wordt de behoefte opgesteld. Daarna wordt er gekeken naar de draagkracht die beide partners hebben. Hoe meer inkomen de betaler heeft, hoe meer hij of zij zal betalen, tenzij de ontvanger zelf ook een hoog inkomen heeft uiteraard.
De hoogte van de alimentatie is uiteraard nooit hoger dan de draagkracht van de betaler, omdat dit in de praktijk onmogelijk is. Wordt de beschikbare draagkracht volledig opgeëist door de kinderalimentatie? Dan betekent dit automatisch dat partneralimentatie komt te vervallen. Partneralimentatie wordt alleen berekend wanneer er draagkracht is ná de berekening van de kinderalimentatie.
Wanneer de situatie veranderd, dan heeft dit gevolgen voor de hoogte van de alimentatie. Hierbij kun je denken aan uiteenlopende gevallen, zoals het wegvallen van een inkomen, een salarisverhoging of wellicht het vinden van een nieuwe partner waar je mee samen gaat wonen of trouwt. Verandert de situatie en heeft dit gevolgen voor het inkomen? Dan moet de alimentatie worden gewijzigd.
Wij raden aan om een onafhankelijk specialist in te schakelen voor het berekenen van de alimentatie. Zo weten alle partijen zeker dat het eerlijk gebeurt en dat voorkomt problemen en ruzie, ook op de langere termijn. Dit geldt overigens ook bij de indexering van de alimentatie.
Zoek je een specialist die jou op maat verder kan helpen? Neem dan contact met ons op zodat we je direct verder kunnen helpen.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur