Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

De arbeidsmediator
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in arbeidsconflicten

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Arbeidsmediator

De arbeidsmediator

We brengen veel uren per dag door op ons werk. Het is een groot onderdeel van ons leven. Daarom kan een verstoorde arbeidsrelatie zorgen voor een flinke stempel op je leven. Het kan grote gevolgen hebben voor beide partijen, bijvoorbeeld door ziekte, vergoedingen bij ontslag en schade aan de reputatie van de werkgever of zelfs werknemer. Daarom is het altijd beter om samen aan tafel te gaan zitten onderling tot afspraken te komen. Dat is lang niet altijd even makkelijk, zeker niet wanneer de situatie erg verzuurd is. De arbeidsmediator kan hierbij helpen. Voor de werkgever is dit ook aantrekkelijk, omdat de stap naar de rechter hiermee voorkomen kan worden.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Werk als een tweede huis

De werksituatie is een belangrijke factor in het leven van veel mensen. Er wordt veel tijd besteed op de werkvloer en dat betekent dat dit bepalend is voor de sociale contacten en ook het zelfbeeld dat mensen van zichzelf hebben. Er zijn dan ook veel mensen die het werk een tweede huis noemen. Mede omdat ze er zoveel zijn, en mede omdat het een goede situatie moet zijn. De prettige situatie is niet alleen wenselijk voor de werknemer zelf. Ook voor de werkgever, de klanten en alle aanverwante partijen is een prettige werksituatie het beste uitgangspunt.

Op het moment dat de situatie op de werkvloer verstoord raakt, dan kan dit veel gevolgen hebben. Zeker wanneer er niets gedaan wordt met de verstoorde werkrelatie. Soms duurt het een lange tijd, andere keren een paar dagen, maar de gevolgen zullen hoe dan ook boven water komen. Bijvoorbeeld door een toename in het ziekteverzuim of een duidelijke afname qua productiviteit. Hoe langer de situatie aanhoudt, hoe groter de gevolgen zullen zijn voor de betrokken partijen.

Waar de werkgever en werknemer ooit de neuzen in dezelfde richting hadden staan, kunnen de neuzen steeds verder uit elkaar komen te staan door een slepend conflict op de werkvloer. Dit kan ook gevolgen hebben voor de werksfeer van andere medewerkers en klanten. Daarom is het goed om zo snel mogelijk in te grijpen, omdat een slepend conflict de situatie per definitie nooit beter zal maken.

Een arbeidsmediator kiezen

Het is in het belang van alle betrokken partijen dat er zo snel mogelijk gezocht wordt naar een goede oplossing. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want dan moet er wél overlegd worden en goed overleg is lang niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen kan een arbeidsmediator uitkomst bieden. Niet alleen door het gesprek gaande te houden tussen de partijen, maar ook door oplossingen aan te dragen die nog niet gezien waren door beide partijen.

De arbeidsmediator zoekt altijd naar een manier om weer een werkbare sfeer te creëren. Bijvoorbeeld door het maken van nieuwe afspraken. Of overplaatsing. Of wellicht ontslag met een goede vergoeding waardoor beide partijen hun eigen weg kunnen vervolgen, met een goed gevoel.

Het belangrijkste is dat er afspraken gemaakt worden die haalbaar zijn. Zowel financieel als acceptabel en na te leven voor de betrokken partijen. Dat is waar onze arbeidsmediators de focus op hebben liggen.

Wat doet de arbeidsmediator?

Arbeidsmediation is gericht op de verstoorde werkrelaties die aangepakt moeten worden om weer een werkbare situatie te creëren. In de meeste gevallen zijn de gesprekken met de arbeidsmediator zelf al genoeg om tot nieuwe inzichten te komen. Deze expert houdt namelijk rekening met alle belangrijke aspecten en de belangen van alle betrokken partijen. De onafhankelijke houding zorgt hierbij voor vertrouwen vanuit alle partijen, wat bevorderlijk is voor de situatie en de afspraken die gemaakt kunnen worden.

In sommige gevallen is de werksituatie dermate verslechterd dat er geen oplossingen mogelijk zijn. Dan is het beëindigen van de arbeidsovereenkomst de enige optie. Ook hierbij kan de arbeidsmediator helpen, omdat deze exact weet aan welke eisen voldaan moet worden en wat hierbij de afspraken zijn.

Onderhandelen over de afspraken

Bij arbeidsmediation wordt er niet gedrukt naar een bepaalde afspraak, om zo beide partijen in een afspraak te drukken. De arbeidsmediator zorgt er juist voor dat er open gesprekken mogelijk zijn, waarin beide partijen hun wensen en eisen op tafel kunnen leggen en samen tot afspraken kunnen komen die bevorderlijk zijn voor alle betrokken partijen.

Wil je een arbeidsmediator inschakelen omdat je graag oplossingen wilt in een verstoorde situatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we direct een specialist kunnen inschakelen voor jouw specifieke situatie.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator