Co-ouderschap en alimentatie
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Alimentatie betalen bij co-ouderschap
Er wordt regelmatig beweerd dat er geen alimentatie betaald hoeft te worden wanneer er gekozen wordt voor co-ouderschap. Dat is niet correct. Wanneer er een groot verschil is tussen de inkomens van beide ex-partners, dan zal er ook bij co-ouderschap kinderalimentatie betaald worden door de persoon die het meeste verdiend.
Het idee hierachter is dat de situatie in beide huishoudens ongeveer gelijk moet zijn. Dus niet twee spelconsoles bij de ene ouder en uitsluitend een zandbak bij de andere ouder. Om het verschil aan te besteden middelen op te heffen, is er dus ook sprake van kinderalimentatie bij co-ouderschap, zeker bij een duidelijk verschil in inkomen.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Berekening van de alimentatie bij co-ouderschap
Gaan jullie in goed overleg uit elkaar? Dan kunnen jullie samen afspraken maken over de hoogte van de bedragen. Het probleem is echter dat de betaler het al snel te veel vindt, en de ontvanger graag meer wil. Daarom wordt in de meeste gevallen besloten om een onafhankelijke partij een alimentatieberekening te laten maken, waardoor iedereen zeker weet dat het eerlijk gebeurd is en dat er geen ruzie over kan en hoeft te ontstaan.
De kinderalimentatie wordt berekend aan de hand van de draagkracht. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kun je direct contact met ons opnemen, zodat we de berekening voor je kunnen doen.
Toch geen alimentatie bij co-ouderschap?
Zijn de uren voor de kinderen gelijkmatig verdeeld en is er weinig verschil tussen jullie inkomens? Dan is de kans groot dat alimentatie geschrapt kan worden. Verandert de situatie, heeft een van de partners een veel hoger inkomen of zijn de kinderen beduidend meer bij de moeder of vader? Dan moeten er wel afspraken gemaakt worden over de alimentatie.
Een kindrekening opzetten
Jullie kunnen er ook voor kiezen om een gezamenlijke rekening op te zetten, waarop jullie beide geld storten voor het levensonderhoud en de behoeften van het kind. Hoewel dit technisch gezien geen alimentatie betreft, is het hier ook van belang om goede afspraken te maken en te kijken naar het inkomen (en de vaste lasten) van beide partners.
Zo kunnen jullie samen goede afspraken maken en weten jullie beide zeker dat het kind alles krijgt wat het nodig heeft.
Heb je meer informatie nodig of wil je dat een expert meekijkt naar jouw specifieke situatie om zo advies uit te brengen? Bel of mail ons dan vandaag nog zodat we met je mee kunnen kijken.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur