Co-ouderschap: voor- en nadelen
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediators & Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Co-ouderschap: de voordelen en nadelen
Tijdens een scheiding zijn er veel keuzes die gemaakt moeten worden. Wanneer er minderjarige kinderen bij de scheiding betrokken zijn, wordt het vaak nog wat lastiger. Co-ouderschap kan dan een goede optie zijn. Hier zitten verschillende voordelen en nadelen aan. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.
Wil je direct persoonlijk advies of heb je vragen waar je graag correct antwoord op wilt? Neem dan contact met ons op zodat we direct naar jouw situatie kunnen kijken..
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Wat zijn de voordelen van co-ouderschap?
Co-ouderschap is een mogelijkheden wanneer er nog steeds goede communicatie mogelijk is. Er zijn dan grote voordelen aan het co-ouderschap verbonden, zeker voor de kinderen. Zij hoeven dan niet meer te kiezen tussen een van de twee ouders, wat bijzonder prettig is voor de kinderen. Ook trekken de kinderen niet naar één van de ouders toe, omdat het opvoeden nog steeds gezamenlijk gebeurt.
Bij co-ouderschap worden de lasten ook evenredig verdeeld, net als de taken. Hierdoor is het niet alleen prettiger voor de kinderen, het wordt ook makkelijker voor de ouders. Kwalitatieve tijd met de kinderen is ook voor beide ouders mogelijk.
En de nadelen van co-ouderschap?
Co-ouderschap heeft niet alleen voordelen. Zeker bij wat minder communicatie tussen de ouders kan het lastig uitpakken. Er is namelijk veel contact nodig tussen de vader en moeder. Ook kost co-ouderschap meer tijd, waardoor het lastiger kan zijn met de werkuren. Ook is het duurder. Omdat de kinderen bij beide ouders komen te wonen, moeten veel spullen een tweede maal aangeschaft worden en zijn er veel kosten voor vervoer. Ook kunnen lang niet alle kinderen even goed tegen het wonen op twee verschillende plaatsen.
Daarnaast worden vader en moeder gebonden aan de woonplaats. Ver van elkaar wonen kan niet bij co-ouderschap, omdat de kinderen gehaald en gebracht moeten worden. Ook is het lang niet altijd even makkelijk om co-ouderschap door te geven aan instanties, omdat er uiteenlopende richtlijnen en mogelijkheden zijn.
Er wordt vaak gedacht dat er geen alimentatie betaald wordt bij co-ouderschap. Dat is niet juist. Wel valt het bedrag vaak lager uit bij co-ouderschap.
Heb je hulp nodig bij het opstellen van een co-ouderschaplan of wil je de mogelijkheden eens rustig doornemen met een expert? Neem dan eens contact met ons op, zodat we samen naar jouw situatie kunnen kijken. Door de voordelen en nadelen tegenover elkaar te zetten voor jouw situatie en de wensen die jij en je ex-partner hebben, wordt het makkelijk om in te schatten welke optie het beste past bij jullie en jullie kinderen.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur