Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Co-ouderschap

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Co-ouderschap

Co-ouderschap kiezen na de scheiding: ja of nee?

Bij de meeste scheidingen komt een kind na de echtscheiding (voornamelijk) bij een van de ouders te wonen. In Nederland is dat lang de meest gebruikelijk vorm geweest, maar dit is aan het veranderen. Co-ouderschap wint steeds meer animo. Bij deze vorm woont het kind om en om bij de vader én de manier, die hiermee samen de taken verdelen, vandaar de naam co-ouderschap. De afspraken die gemaakt worden liggen vast in het co-ouderschapsplan.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wanneer is co-ouderschap een goede keuze?

Co-ouderschap is een goede optie in bepaalde gevallen, maar past lang niet in elke situatie. Co-ouderschap is vooral geschikt wanneer de vader en moeder nog bij elkaar in de buurt wonen (vaak wordt 7 kilometer hemelsbreed als uitgangspunt genomen). Op die manier is het namelijk relatief makkelijk om de kinderen op te halen en te brengen. Naar school, naar de andere ouder en naar de clubs waar het kind lid is.

Daarnaast is het praktisch wanneer de ouders nog goed contact met elkaar kunnen hebben. Bij co-ouderschap komt namelijk veel overleg kijken over de afspraken en mogelijkheden die er zijn. Wanneer een van de ouders daar weinig interesse in heeft, dan is het lastiger om co-ouderschap in stand te houden.

Daarnaast moet het praktisch haalbaar zijn. Wanneer een van de ouders bijzonder veel moet werken om alles rond te krijgen en de kinderen daardoor constant op de opvang zijn, dan is dit geen haalbare kaart. Het gaat niet alleen om de wil, het gaat er ook om dat het praktisch in te vullen is.

En hoe zit het met de kinderen zelf?

Co-ouderschap kan een geweldige oplossing zijn, zeker wanneer de kinderen het hier ook mee eens zijn. Dat is lang niet altijd het geval. Sommige kinderen vinden het lastig om bij papa en bij mama te moeten wonen en dit constant op te delen. Vraag daarom eens wat het kind zelf wil. Sommige kinderen vinden het langer om wat minder verplaatsing te hebben. Een week bij papa en daarna een hele week bij mama kan dan een betere optie zijn.

Probeer niet te veel veranderingen door te brengen in de plannen. Af en toe is het beter om het een iets langere tijd te proberen dan na een week alweer een ander plan op te zetten. Regelmaat is belangrijk. Leg daarom de kinderen voor dat jullie het eerst een aantal weken proberen om te kijken of het werkt, om pas daarna te evalueren.

Hoe zit het met co-ouderschap en alimentatie?

Er wordt vaak beweerd dat er geen alimentatie komt kijken bij co-ouderschap omdat de kosten en zorgen voor de kinderen verdeeld worden. Dat is niet helemaal waar. Aangezien de kosten ongeveer gelijk zullen zijn, dan valt de alimentatie wel vaak stukken lager uit. Is het echter zo dat een van de ouders een hoger inkomen heeft dan de ander, dan wordt erop gerekend dat de meestverdienende ouder kinderalimentatie aan de andere ouder betaalt om bij te dragen.

Hiervoor is een berekening voor de alimentatie nodig. Wat ook mogelijk is, is zelf een verrekening maken, door een rekening te maken voor de kosten van het kind of de kinderen. Hier wordt een bedrag op gestort per maand door beide ouders, afhankelijk van het inkomen.

Sociale Verzekeringsbank en co-ouderschap

De uitbetaler van de kinderbijslag rekent erop dat het kind in twee huizen woont en dat betekent dat de kinderbijslag verdeeld moet worden over beide ouders. De SVB stort het geld naar één van de ouders, waarna jullie het zelf moeten verdelen. Je kunt de SVB verzoeken om het bedrag alvast te verdelen, maar meestal krijg je nul op rekest.

Zit je in de bijstand? Dan heeft co-ouderschap gevolgen voor de hoogte van je uitkering. Je krijgt een bedrag dat valt tussen het bedrag van alleenstaande ouders en alleenstaanden; je bent namelijk precies geen van beide. Jij kunt namelijk op je ex-partner rekenen voor het bekostigen van bepaalde uitgaven voor je kind.

En de Belastingdienst? Die doet het weer anders

De Belastingdienst vindt dat het kind op maximaal één adres kan wonen. Woont het kind meer dan zes maanden (dus het merendeel van het jaar) op een van de adressen? Dan is dat de woonplaats van het kind en kan die ouder heffingskorting krijgen. Wil je dit toch verdelen onderling, dan moet je een combinatiekorting aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kun je via de website regelen of telefonisch. Ook andere subsidies en tegemoetkomingen houden (nog) geen rekening met co-ouderschap. Hier kun je dus ook direct meer informatie over aanvragen. Op dit moment kan slechts één van de ouders kindertoeslag bij huursubsidie krijgen tegemoetkoming aan de schoolkosten.

Een kind of juist meerdere kinderen?

Heb je meer kinderen en bij voorkeur een even aantal? Dan schrijf je de helft van de kinderen bij de moeder in en de ander helft bij de vader. Op die manier is het net wat makkelijker om de mogelijkheden op te delen.

Heb je 1, 3 of misschien zelfs 5 kinderen? Dan is evenredig opdelen uiteraard geen optie. In die gevallen heb je meerdere optie. Je kunt ervoor kiezen om alles goed de administreren, om zo alles eerlijk te kunnen delen met je partner. Je kunt er ook voor kiezen om het kind in te schrijven bij de ouder met het laagste inkomen, omdat deze op die manier recht heeft op meer tegemoetkomingen en subsidies.

Twee vormen van co-ouderschap: coöperatief en parallel

Er zijn grofweg twee verschillende varianten op het co-ouderschap. Kun je nog altijd goed overleggen met je ex en is het makkelijk om goede afspraken te maken en te overleggen? Dan is coöperatief co-ouderschap de beste keuze. Hierbij hebben jullie regelmatig contact en zijn jullie ook daadwerkelijk samen ouders van het kind.

Dat is lang niet altijd mogelijk. In sommige gevallen willen de ex-partners zo weinig mogelijk met elkaar te maken hebben. In dat geval is coöperatief co-ouderschap natuurlijk geen haalbare kaart. In dat geval kan er een parallel co-ouderschap opgezet worden. Hierbij hebben jullie indirect contact, bijvoorbeeld digitaal of via een derde persoon, en staan jullie huishoudens compleet los van elkaar. De kinderen komen dan wel bij papa en mama, maar verder is er geen enkele link tussen vader en moeder na de scheiding. Parellel co-ouderschap is een goede optie na vechtscheidingen waarbij beide ouders toch besluiten dat co-ouderschap het beste is voor de kinderen.

Wil je meer informatie over co-ouderschap of wil je graag dat een expert meekijkt naar de mogelijkheden die er zijn in jouw situatie? Neem dan eens contact met ons op. Onze experts staan klaar om je verder te helpen, zodat je aan de toekomst kunt werken.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator