Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Collaborative divorce
Scheiden in overleg

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Zorgeloos scheiden via mediation

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Collaborative divorce

Collaborative divorce; oftewel scheiden in overleg

Scheiden kost veel geld en vaak lopen de spanningen hoog op. Maar in lang niet alle gevallen is dat ook echt nodig. Wat nou als je nog gewoon in gesprek kunt met je partner en jullie prima samen afspraken kunnen maken over de scheiding? Dan is een collaborative divorce (een overlegscheiding) een betere optie. Het zit tussen een scheiding via mediator en advocaat in; een advocaat kijkt mee tijdens het opstellen van de afspraken om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier gebeurt.

Met een collaborative divorce kun je veel geld, tijd en spanningen besparen. Wanneer de overlegscheiding op de juiste manier plaatsheeft, dan is dit het beste voor alle partijen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Mediation of een overlegscheiding, wat past bij jouw situatie?

Bij een scheiding met mediation is er geen advocaat voor beide partijen. Het is een echtscheiding in overleg zonder dat er geprocedeerd wordt. Een overlegscheiding, oftewel een collaborative divorce, wordt gekenmerkt door twee advocaten; een voor beide partijen. Jouw advocaat komt voor jouw belangen op, maar gaat niet de strijd aan met je ex-partner.

Een collaborative divorce is daarmee een scheiding in volledig overleg, maar wel met de zekerheid van een advocaat die goed in de gaten houdt dat jouw belangen voorop blijven staan. Op die manier loop je niets mis en heb je altijd iemand die je vragen kunt stellen over bepaalde inhoudelijke zaken.

Een aantal kernbegrippen van een overlegscheiding zijn openheid, een eigen advocaat maar geen rechtszaak, afspraken maken met je ex-partner en duurzame oplossingen op basis van een eerlijk proces, vertrouwen en transparantie. Het maken van duurzame oplossingen wordt aanzienlijk makkelijker wanneer je samen met je ex-partner afspraken maakt.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Aan de slag met mediation of een collaborative divorce

Jij kunt zelf het beste inschatten wat bij jullie situatie past. Is mediation genoeg om tot goede afspraken te komen, omdat jullie nog open communicatie hebben en er niet te veel op het spel staat? Dan is een mediator waarschijnlijk genoeg.

Staat er meer op het spel of willen jullie beide zekerheid hebben en zeker weten dat jullie krijgen waar jullie recht op hebben? Dan is een overlegscheiding met een advocaat voor beide partijen een betere keuze. Je kunt altijd bij ons terecht voor advies, ook wanneer je op dit moment nog niet zo goed weet welke optie het beste past bij jullie.

Bij ons kun je altijd terecht voor advies, meer informatie of de juiste specialist voor elke situatie. Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Wij werken alleen samen met betrouwbare experts op het gebied van echtscheidingen en alles wat hierbij komt kijken.

Neem vandaag nog contact met ons op wanneer je meer advies wilt of direct de juiste specialist wilt vinden voor jouw echtscheiding.

 

Is een collaborative divorce iets voor jou?

Wil je meer weten over de mogelijkheden rond een collaborative divorce of wil je direct de juiste specialisten inschakelen omdat je gewoon samen met je partner wilt scheiden, zonder dat er direct hoge kosten en lange afhandelingstijden bij komen kijken? Neem dan vandaag contact met ons op zodat we direct de juiste specialist in kunnen schakelen voor jouw situatie.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator