Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Echtscheidingsconvenant
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Zorgeloos scheiden via mediation

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

Echtscheidingsconvenant bij een scheiding

Wanneer je door een scheiding gaat, maak je afspraken met je partner. Alle afspraken moeten vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant en beide partijen moeten zich aan de gemaakte afspraken houden. Hierbij wordt vaak een specialist ingeschakeld. Uiteraard kun je via ons altijd de specialist vinden die je verder kan helpen.

Pas wanneer beide partijen het eens zijn met de voorgestelde afspraken, worden deze opgenomen in het scheidingsconvenant. Let er wel op dat de afspraken pas rechtsgeldig zijn wanneer een specialist ingeschakeld is; een advocaat of de hulp van een notaris is dus zeker nodig om het allemaal rond te maken.

Wat staat er in het echtscheidingsconvenant?

Het convenant is een overeenkomst tussen jou en je (ex)-partner. Hierin staan alle gemaakte afspraken, waaronder de boedelverdeling, maar uiteraard ook de alimentatie en overige afspraken. Zijn er kinderen bij de scheiding betrokken? Dan moeten hier ook afspraken over gemaakt worden. Deze afspraken komen in een apart document te staan, dat het ouderschapsplan genoemd wordt. Dit kun je al opstellen voordat je naar de advocaat gaat om zo flink op de kosten te besparen.

Zowel het ouderschapsplan als het echtscheidingsconvenant moeten naar de rechter gestuurd worden om deze rechtsgeldig te krijgen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat zijn de gevolgen van het echtscheidingsconvenant?

Het echtscheidingsconvenant is de basis van een nieuwe start. In het convenant staan alle afspraken zwart op wit en wordt een periode afgesloten. Wanneer het convenant rechtsgeldig gemaakt is, moeten alle partijen zich ook aan de afspraken houden, waaronder de betaling van alimentatie of de regels die gemaakt zijn rond de kinderen. Wanneer een van de partijen zich niet aan de afspraken houdt, volgen consequenties (zoals deurwaarders of rechtszaken).

Aangezien dit van groot belang is, is het belangrijk dat alles nauwkeurig en correct opgesteld wordt. Daarom is het verstandig om een mediator of advocaat in te schakelen. Een mediator is vaak de goedkopere en betere oplossing wanneer je goed in staat bent om afspraken te maken met de andere partij, om zo een echtscheidingsconvenant op te stellen zonder tussenkomst van een advocaat.

Wanneer het convenant opgesteld is, wordt het naar de rechter gestuurd als een echtscheidingsverzoek, waarmee de laatste stap van de echtscheiding in het zicht komt. Dit is de meest wenselijke manier van scheiden. Kunnen jullie het niet eens worden over de verdeling, de afspraken of de kinderen? Dan kun je in een veel langere vechtscheiding terecht komen. Dit kan uitlopen op een rechtszaak, waarbij zelfs de kinderen opgeroepen kunnen worden om de zaken te beslechten. In de meeste gevallen is het verstandig om dit te voorkomen wanneer het mogelijk is.

Een mediator inschakelen bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is een belangrijk document en bepaalt vaak in grote lijnen het verloop van de echtscheiding. Kun je goed overleggen met je (ex)-partner en zijn jullie beide bereid om water bij de wijn te doen? Dan kan het inschakelen van een mediator genoeg zijn om de afspraken op papier te zetten. Een ouderschapsplan kun je vaak van tevoren al opstellen, zonder hulp.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of de kosten van een mediator om het echtscheidingsconvenant samen op te stellen? Neem dan contact met ons op. Onze mediators zijn uiteraard bevoegd om het verzoek tot scheiden in te dienen, zodat je niet extra specialisten nodig hebt wanneer je eenmaal voor ons gekozen hebt. Jij hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator