Erkenning en gezag
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Erkenning en gezag na een echtscheiding
Wanneer jullie kinderen gekregen hebben tijdens het huwelijk, dan is het kind door jullie beide erkend en wordt het ouderlijk gezag door beide ouders gedeeld. Wanneer jullie kinderen gekregen hebben, maar niet getrouwd waren op dat moment, dan valt alles de moeder toe. De vader moet het gezag en de erkenning dan zelf regelen via de rechtbank.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Erkenning van je kind
Een kind erkennen doe je bij de gemeente waarin je woont. Het is gebruikelijk om dit direct te regelen wanneer je de geboorte van je kind aangeeft. Als vader heb je hier (uiteraard) wel toestemming van de moeder nodig om dit te kunnen doen. Met erkenning heb je omgangsrecht met je kind, wordt het kind erfgenaam van jou en kun je ervoor kiezen om het kind jouw achternaam te geven.
Op het moment dat je gaat scheiden en je hebt geen erkenning voor je kind, dan vervallen de rechten en plichten die jij als vader hebt ten opzichte van het kind. Heb je geen erkenning en werkt de moeder niet mee om de erkenning rond te krijgen? Dan kun je dit via een advocaat bij de rechter neerleggen, die eventueel erkenning toe kan kennen zonder toestemming van de moeder.
Erkenning en alimentatie
Kinderalimentatie is ook iets dat betrekking heeft op de erkenning. Is het kind niet door de vader erkend – omdat hij dit niet wilde of omdat de moeder weigerde – dan kun je kinderalimentatie vergeten. Heeft de vader zelf geweigerd? Dan kun je via een advocaat bij de rechtbank ‘vaderschapsactie’ afdwingen om zo kinderalimentatie toegewezen te krijgen. Advocaten vertellen je hier graag meer over.
Hoe zit het precies met gezag?
Gezag en erkenning worden vaak in één adem genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Gezag heeft te maken met de belangrijke keuzes die gemaakt worden in het leven van het kind. Dus niet de keuze van de schoenen, maar wel de keuze voor een school bijvoorbeeld, verre vakanties en bepaalde medische handelingen zoals operaties.
Heeft de vader geen gezag? Dan mag de moeder alle beslissingen zelf doorvoeren zonder enig overleg met de vader. Heb je als vader wel gezag? Dan kan de moeder niet alleen beslissingen nemen over belangrijke keuzes in het leven; zij moet toestemming hebben van de vader. Opnieuw geldt dat je bij weigering via een advocaat bij de rechtbank terecht kunt om het gezag af te dwingen dat nodig is om een bepaalde beslissing door te voeren. Ook zonder toestemming van de vader.
Advocaten links en rechts dus?
Normaal gesproken komen er geen problemen voor op het gebied van erkenning en gezag. Op het moment dat er wel problemen zijn, zijn het vaak direct grotere kwesties waarbij een patstelling meestal onvermijdelijk is. Heb je een advocaat nodig om gezag of erkenning af te dwingen via de rechtbank, neem dan eens contact met ons op zodat we kunnen kijken welke specialist het beste aansluit op jouw situatie.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur