Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Familierecht advocaat

Specialisten in echtscheidingen

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Kies voor de juiste (gezamelijke) familierecht advocaat

N

Juridische specialisten in echtscheidingen

N

Wij brengen u in contact met de de juiste familierecht advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Familierecht advocaat

Familierecht advocaat inschakelen bij een echtscheiding

Bij een echtscheiding moet een advocaat ingeschakeld worden. De familierecht advocaat is de aangewezen advocaat om je te helpen bij een echtscheiding. Het is echter wel belangrijk dat je een goede advocaat inschakelt. Wij kunnen je helpen om de juiste familierecht advocaat te vinden voor jouw situatie.

Het is van groot belang dat je een advocaat familierecht inschakelt waar je alle vertrouwen in hebt. Het vinden van de juiste advocaat is niet makkelijk. Enerzijds omdat je je in een vervelende situatie bevindt, anderzijds omdat het vinden van de juiste advocaat in de zee van advocaten best lastig is.

Wij werken samen met familierecht advocaten in Nederland. Niet alleen zorgen we ervoor dat we uitsluitend samenwerken met ervaren en betrouwbare advocaten, we zorgen er ook voor dat de juiste advocaat ingeschakeld wordt. Daarom gaan we eerst met jou in gesprek. Hoe ziet jouw situatie eruit? Wat verwacht jij van een familierecht advocaat? Wanneer we weten wat je wilt, gaan we op zoek naar de beste specialist.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat kan een familie rechtadvocaat voor jou doen?

Een familierecht advocaat begeleidt jou bij echtscheidingen en andere kwesties op het gebied van familierecht. Daarbij denkt de familierecht advocaat altijd aan jouw belangen en voert deze het verweer wanneer dit nodig is in een rechtszaal. Tegelijkertijd adviseert de advocaat familierecht over de mogelijkheden die er zijn en zal hij of zij met jou meedenken om zo tot de beste oplossingen te komen. Uiteraard kun je ook juridische bijstand en advies verwachten van de familierecht advocaat die aan jouw kant staat tijdens het proces.

Is een familierechtadvocaat verplicht?

Je kunt geen echtscheiding rondkrijgen zonder een advocaat. De advocaat is namelijk de enige persoon die bevoegd is om het verzoek tot echtscheiding bij de rechter in te dienen waarmee de echtscheiding officieel wordt. De mediators waarmee wij samenwerken, kunnen allemaal de echtscheiding volledig regelen, zodat je geen extra kosten hoeft te maken voor een advocaat.

Iemand met bevoegdheid om de papieren in te dienen, is dus zeker een verplichting. Wanneer je via ons een expert inschakelt, zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste persoon toegewezen krijgt, met de juiste bevoegdheden. Zo weet je zeker dat alles gewoon geregeld wordt en dat je nergens omkijken naar hebt. Wel zo prettig in deze onstuimige tijden.

Schakel vandaag nog een mediator of familierechtadvocaat in

Ben je verwikkeld in een echtscheiding of staat een scheiding op de planning? Dan is het belangrijk dat je nu alvast de juiste expert(s) inschakelt om het traject zo makkelijk en snel mogelijk af te handelen, met constructieve en duurzame afspraken en vooral zonder ruzies. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag met het vinden van de juiste familierecht advocaat of mediator om direct samen aan de slag te gaan.

Voordat we een aanbeveling kunnen doen, willen we eerst even met jou in gesprek. Aan de hand van jouw verhaal, wensen en budget, kunnen we vervolgens een selectie maken uit onze specialisten die bij jouw situatie passen. Bel of mail ons vandaag om alvast een afspraak te maken, zodat we eens samen aan tafel kunnen zitten om de mogelijkheden door te nemen zodat jouw echtscheiding gewoon goed geregeld kan worden.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator