Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Financiën bij een scheiding
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Zorgeloos scheiden via mediation

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

De financiën bij een scheiding: Wat gaat er precies gebeuren?

Bij een echtscheiding komen veel emoties om de hoek zetten. Maar het is niet alleen het afsluiten van een bepaalde periode. Het heeft ook gevolgen voor de financiën, een onderwerp waar veel gemoeid is, maar waar lang niet altijd een constructief gesprek over mogelijk is. Dit is niet waar je graag mee bezig wilt zijn, omdat je aan de volgende stappen wilt werken. Toch zijn de financiën daarbij van groot belang.
Op deze pagina vind je meer informatie over de gevolgen op financieel en fiscaal gebied, zodat je een beter idee hebt van de kosten van een scheiding, wat de gevolgen zijn voor de belastingen en wat er gebeurt met je pensioen.

Heb je specifieke vragen of wil je graag dat een specialist kijkt naar jouw situatie om zo advies op maat te geven? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij begrijpen dat je meer aan je hoofd hebt en dat je gewoon klare antwoorden wilt op moeilijke vragen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat kost een echtscheiding eigenlijk?

Scheiden is niet bepaald goedkoop. De kosten voor een scheiding lopen doorgaans flink op wanneer er een mediator en/of advocaat betrokken wordt bij de scheiding. Ook het indienen van de papieren bij de rechtbank komt met een rekening. Voor mensen met een lager inkomen zijn er subsidies van de overheid, zodat de kosten deels gedekt worden. De Nederlandse overheid betaalt dan bijvoorbeeld de kosten voor de mediator. Hoeveel je krijgt is volledig afhankelijk van hoeveel je verdient. Kom je er niet uit? Neem dan eens contact met ons op, zodat wij voor je kunnen kijken hoeveel van de kosten gedekt kunnen worden in jouw geval.

Gevolgen op financieel gebied

Op financieel gebied heeft een echtscheiding uiteraard ook gevolgen. Zo kan je inkomen veranderen of wegvallen, is het mogelijk dat je op zoek moet naar een andere woning en komen begrippen als pensioen en alimentatie ineens op de voorgrond te staan. Het financiële deel van de echtscheiding wordt vaak uitbesteed aan experts. Deze weten namelijk precies wat de mogelijkheden zijn en welke regels gevolgd moeten worden. De gevolgen voor het pensioen en de alimentatie worden ook direct voor je opgesteld, zodat jullie samen tot afspraken kunnen komen die eerlijk en haalbaar zijn.

Afspraken maken over de financiën is niet altijd makkelijk

Wanneer het gaat om geld, dan lopen de meningsverschillen vaak hoog op. Dat is natuurlijk geen verrassing, want jullie willen beiden zo goed mogelijk uit de scheiding komen. Lopen de onenigheden hoog op, dan bestaat de kans dat jullie samen niet meer tot afspraken kunnen komen. In dat geval wordt in de meeste gevallen een advocaat of mediator ingeschakeld. Wil jij weten wat de beste optie is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Hulp nodig? Schakel ons in

De financiële en fiscale gevolgen van een scheiding kunnen omvangrijk zijn en zorgen vaak voor meningsverschillen en patstellingen. Het is lang niet altijd mogelijk om er samen met je partner uit te komen. Dat is waarom veel stellen in een scheiding een expert in de arm nemen. Ben je op zoek naar een mediator om de gesprekken gaande te houden en goede afspraken te kunnen maken, met goede financiële regelingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator