Geregistreerd partnerschap beëindigen
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Zorgeloos scheiden via mediation
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste mediator
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Geregistreerd partnerschap beëindigen
Een geregistreerd partnerschap verschilt niet veel van een huwelijk. Bij het beëindigen van het geregistreerd partnerschap komt dan ook aardig wat kijken, maar de procedure kan wel verschillen van een normale echtscheidingsprocedure. Hoe gaat partnerschapsbeëindiging nou eigenlijk in zijn werk?
Hoe beëindig je een geregistreerd partnerschap?
Een huwelijk beëindigen moet altijd via de rechtbank. Dat geldt niet voor geregistreerd partnerschap wanneer er geen minderjarige kinderen bij betrokken zijn. In dat geval komt er geen rechter bij het einde van het partnerschap kijken.
Geregistreerd partnerschap komt ook ten einde wanneer je overlijdt (of je partner) of wanneer jullie besluiten om te trouwen. Scheiden van tafel en bed is niet mogelijk bij deze samenlevingsvorm.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Geen rechter bij het beëindigen van het geregistreerd partnerschap
Wanneer er geen minderjarige kinderen bij de beëindiging betrokken zijn, dan heb je geen rechter nodig zolang jullie samen tot een overeenkomst kunnen komen. Dit is ook wel een beëindiging van het geregistreerd partnerschap met wederzijds goedvinden. Je hebt dan alleen een advocaat of de hulp van een notaris nodig die de papieren opstelt, zodat het partnerschap ook daadwerkelijk ten einde komt.
Hierbij wordt direct alles geregeld, zoals het verdelen van de bezittingen en de verplichtingen. Ook dit kan allemaal zonder rechter, zolang jullie in staat zijn om hier samen afspraken over te maken. Is dat niet het geval en komen er geschillen, dan wordt er een rechter bij betrokken om uitspraak te doen.
Via de rechter een geregistreerd partnerschap beëindigen
Zijn er minderjarige kinderen in het spel, is er onenigheid of wil een van de partners helemaal niet dat het geregistreerd partnerschap beëindigd wordt? Dan gaat de ontbinding – net als bij een huwelijk- via de rechtbank. Aangezien het volledige proces via de rechter verloopt, betekent dit ook dat je een advocaat nodig hebt. Bij minderjarige kinderen heb je daarnaast ook een ouderschapsplan nodig dat voorgelegd moet worden. Dit kun je met je partner opstellen zonder dat er een advocaat nodig is, zodat je flink op de kosten kunt besparen. Hier kunnen wij je uiteraard bij helpen. Op die manier hoeft de advocaat zijn uren niet te gebruiken voor het opstellen van een plan dat je eigenlijk ook prima zelf in kunt vullen of waar een mediator bij kan assisteren. Let erop dat een ouderschapsplan niet verplicht is wanneer er géén minderjarige kinderen in het partnerschap zijn.
Het geregistreerd partnerschap is pas officieel ten einde wanneer het ingeschreven is in de burgerlijke stand. Aangezien dit even kan duren – of heel lang wanneer er lopende onenigheden zijn waarbij de rechter meerdere malen betrokken moet worden – dan is het verstandig om een voorlopige voorziening te regelen. Dat kan alleen geregeld worden via de advocaat.
Bij een voorlopige voorziening wordt de rechter verzocht om uitspraak te doen over bepaalde zaken waarover jullie het niet eens kunnen worden. Op die manier kun je aanzienlijk sneller knopen doorhakken om zo sneller verder te kunnen met je leven.
Weet je niet zeker hoe je een ouderschapsplan opstelt of zoek je een goede notaris of mediator om het beëindigen van het geregistreerd partnerschap rond te maken? Neem dan contact met ons op. Wij hebben de kennis en de experts om je direct op maat verder te helpen. Ongeacht of er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, er meningsverschillen zijn of juist alle afspraken al rond zijn en dit alleen nog officieel gemaakt moet worden.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur