Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Geregistreerd partnerschap beëindigen

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Zorgeloos scheiden via mediation

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

Geregistreerd partnerschap beëindigen

Een geregistreerd partnerschap verschilt niet veel van een huwelijk. Bij het beëindigen van het geregistreerd partnerschap komt dan ook aardig wat kijken, maar de procedure kan wel verschillen van een normale echtscheidingsprocedure. Hoe gaat partnerschapsbeëindiging nou eigenlijk in zijn werk?

Hoe beëindig je een geregistreerd partnerschap?

Een huwelijk beëindigen moet altijd via de rechtbank. Dat geldt niet voor geregistreerd partnerschap wanneer er geen minderjarige kinderen bij betrokken zijn. In dat geval komt er geen rechter bij het einde van het partnerschap kijken.

Geregistreerd partnerschap komt ook ten einde wanneer je overlijdt (of je partner) of wanneer jullie besluiten om te trouwen. Scheiden van tafel en bed is niet mogelijk bij deze samenlevingsvorm.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Geen rechter bij het beëindigen van het geregistreerd partnerschap

Wanneer er geen minderjarige kinderen bij de beëindiging betrokken zijn, dan heb je geen rechter nodig zolang jullie samen tot een overeenkomst kunnen komen. Dit is ook wel een beëindiging van het geregistreerd partnerschap met wederzijds goedvinden. Je hebt dan alleen een advocaat of de hulp van een notaris nodig die de papieren opstelt, zodat het partnerschap ook daadwerkelijk ten einde komt.

Hierbij wordt direct alles geregeld, zoals het verdelen van de bezittingen en de verplichtingen. Ook dit kan allemaal zonder rechter, zolang jullie in staat zijn om hier samen afspraken over te maken. Is dat niet het geval en komen er geschillen, dan wordt er een rechter bij betrokken om uitspraak te doen.

Via de rechter een geregistreerd partnerschap beëindigen

Zijn er minderjarige kinderen in het spel, is er onenigheid of wil een van de partners helemaal niet dat het geregistreerd partnerschap beëindigd wordt? Dan gaat de ontbinding – net als bij een huwelijk- via de rechtbank. Aangezien het volledige proces via de rechter verloopt, betekent dit ook dat je een advocaat nodig hebt. Bij minderjarige kinderen heb je daarnaast ook een ouderschapsplan nodig dat voorgelegd moet worden. Dit kun je met je partner opstellen zonder dat er een advocaat nodig is, zodat je flink op de kosten kunt besparen. Hier kunnen wij je uiteraard bij helpen. Op die manier hoeft de advocaat zijn uren niet te gebruiken voor het opstellen van een plan dat je eigenlijk ook prima zelf in kunt vullen of waar een mediator bij kan assisteren. Let erop dat een ouderschapsplan niet verplicht is wanneer er géén minderjarige kinderen in het partnerschap zijn.

Het geregistreerd partnerschap is pas officieel ten einde wanneer het ingeschreven is in de burgerlijke stand. Aangezien dit even kan duren – of heel lang wanneer er lopende onenigheden zijn waarbij de rechter meerdere malen betrokken moet worden – dan is het verstandig om een voorlopige voorziening te regelen. Dat kan alleen geregeld worden via de advocaat.

Bij een voorlopige voorziening wordt de rechter verzocht om uitspraak te doen over bepaalde zaken waarover jullie het niet eens kunnen worden. Op die manier kun je aanzienlijk sneller knopen doorhakken om zo sneller verder te kunnen met je leven.

Weet je niet zeker hoe je een ouderschapsplan opstelt of zoek je een goede notaris of mediator om het beëindigen van het geregistreerd partnerschap rond te maken? Neem dan contact met ons op. Wij hebben de kennis en de experts om je direct op maat verder te helpen. Ongeacht of er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, er meningsverschillen zijn of juist alle afspraken al rond zijn en dit alleen nog officieel gemaakt moet worden.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator