Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Goed uit elkaar gaan bij een scheiding

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediators & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Goed uit elkaar gaan

Goed uit elkaar gaan bij een scheiding

Een scheiding is een vervelend en veelomvattend moment in je leven. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en vaak gebeurt dit in overleg met je partner die binnenkort een ex-partner wordt. Wanneer het mogelijk is om goed uit elkaar te gaan, dan is dit altijd beter. Niet alleen met het oog op de afspraken die gemaakt moeten worden, maar ook met het oog op de toekomst en de kosten van de scheiding. Probeer daarom altijd goed uit elkaar te gaan wanneer dit mogelijk is.

Een vechtscheiding is nog veel vervelender dan een echtscheiding. Bij een vechtscheiding komen beide partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan en wordt door middel van advocaten een gevecht gevoerd. Meestal duurt het proces daardoor onnodig lang en lopen de kosten flink op. Kies je voor mediation, dan is de kans groot dat de kosten beperkt kunnen blijven. De mediator gaat samen met jou en je partner aan tafel zitten en zorgt ervoor dat er een goed gesprek mogelijk blijft. Daardoor wordt het maken van constructieve afspraken aanzienlijk makkelijker en komen jullie sneller door de scheiding heen. Dan kun je eindelijk verder met je leven.

Mediation is helemaal een aanrader wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Op die manier komt er namelijk veel minder druk op de kinderen en hoeven zij pappa en mamma niet te zien ruziën.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Het maken van een planning is van groot belang

Op het moment dat je in een scheiding belandt, is het belangrijk om een planning te maken. Er moet namelijk ontzettend veel geregeld worden en dat kan ervoor zorgen dat je als een berg tegen de scheiding opziet. Door een lijst te maken waarbij je keer op keer af kunt strepen wat er gedaan is, houd je het overzicht en rust in je hoofd. Het zorgt er ook voor dat er veel minder stress is, omdat iedereen altijd kan zien wat er nog moet gebeuren.

Wil je helemaal zeker weten dat je het overzicht bewaart en de juiste stappen volgt? Dan kan het inschakelen van een mediator zeker helpen. Deze heeft namelijk ervaring met scheidingen en kan je helpen om de juiste stappenplannen op te stellen en het proces te begeleiden. Ook dit zorgt voor iets meer rust in bijzonder roerige tijden.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Goed uit elkaar gaan doe je in overleg

Goed uit elkaar gaan; daar heb je twee partijen voor nodig. Goede communicatie maakt een groot verschil, omdat er veel gepraat zal worden om de afspraken en planningen te maken. Dit is feitelijk het werk van een mediator. Hij of zij zorgt ervoor dat er een open en constructief gesprek mogelijk blijft, zodat jullie daadwerkelijk goed uit elkaar kunnen gaan.

Om goed uit elkaar te gaan, heb je niet altijd een mediator nodig, maar het maakt het wel aanzienlijk makkelijker. Overigens zijn al onze mediators bevoegd om de echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. Je hebt dan niet extra kosten voor een advocaat. Een echtscheiding mag je namelijk niet zelf bij de rechtbank indienen.

Let erop dat een specialist een groot verschil kan maken wanneer er veel op het spel staat. Bijvoorbeeld een onderneming, een groter vermogen of meerdere minderjarige kinderen. Op die momenten is het namelijk iets lastiger om afspraken te maken, omdat de belangen groter zijn. Kies je voor een mediator, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om de opties te zien en met je partner door te nemen. Zo bespaar je kosten en weet je direct hoe de toekomst eruit komt te zien.

Wil je hulp bij je scheiding zodat je goed uit elkaar kunt gaan met je partner? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder zodat je niet in een vechtscheiding belandt.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator