Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Kinderen bij een scheiding

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediators & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ De kinderen

De kinderen bij een scheiding

Elke scheiding gaat gepaard met het maken van afspraken en het verdelen van bezittingen. Op het moment dat jullie kinderen hebben, komt er echter nog veel meer kijken bij de scheiding. Niet alleen omdat er afspraken gemaakt moeten worden over de kinderen en er een ouderschapsplan opgesteld moet worden; ook omdat er rekening gehouden moet worden met de belangen, wensen en emoties van de kinderen.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Van co-ouderschap tot birdnesting en van een ouderschapsplan tot ouderverstoting. Op onze website vind je informatie over alle relevante thema’s. Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je liever advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder met een luisterend oor en advies op maat. Via ons kun je ook altijd de juiste expert vinden die jou kan begeleiden bij je scheiding. Ook wanneer er kinderen bij betrokken zijn en deze zo min mogelijk te lijden moeten hebben van de echtscheiding.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Een omgangsregeling voor de kinderen

Elk kind heeft recht op contact met zowel de vader als de moeder, ook na de scheiding. Het is belangrijk dat dit goed geregeld wordt voor de opvoeding en het opgroeien van de kinderen. Tegelijkertijd is het van groot belang dat kinderen een veilige plek hebben om te wonen en slapen. Een scheiding brengt veel druk met zich mee. Het is een flinke verandering voor de kinderen. Een goede omgangsregeling is daarom van groot belang. Net als het vermijden van een vechtscheiding uiteraard, want vaak belanden de kinderen daarbij tussen de twee ouders, wat nooit een goede situatie is.

Is het lastig om een besluit te nemen, omdat het voor jullie ook een nieuwe situatie is en de omgangsregeling daarmee niet vanzelfsprekend is? Maak dan voorlopige afspraken om alvast te testen hoe het precies werkt. Uiteindelijk kun je met die ervaringen een definitieve omgangsregeling opzetten waarmee de afspraken vast komen te staan.

Het ouderschapsplan is een verplicht onderdeel van de echtscheiding wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Schakel vooral een mediator in wanneer het lastig is om afspraken te maken, of je zeker wilt weten dat de gesprekken open en constructief blijven. En let er vooral op dat jullie beide van de kinderen houden en het beste willen voor de kinderen.

Kinderen en hun emoties

Op onze website vind je ook meer informatie over de gevoelens en emoties van kinderen tijdens een echtscheiding. Hierbij is het goed om in de gaten te houden dat alle kinderen uniek zijn en op een andere manier reageren. Het is goed om wat extra tijd vrij te maken voor de kinderen om hen op de juiste manier te kunnen begeleiden. Een expert inschakelen is geen overbodige luxe wanneer je problemen aan ziet komen.

Ben je op zoek naar een specialist voor je kind om zo extra begeleiding te hebben tijdens de echtscheiding? Ga dan naar je huisarts, deze weet precies naar wie je doorverwezen moet worden.

Op onze website geven we alvast wat algemene tips en adviezen voor kinderen om je wat handvatten te bieden tijdens een echtscheiding. Op die manier wordt het net wat makkelijker om de juiste keuzes te maken in deze lastige tijd.

Heb je hulp nodig en heb je niet direct genoeg aan de informatie op onze website? Dan kun je op elk gewenst moment contact met ons opnemen. Wij hebben een team van specialisten klaarstaan, die je direct op maat verder kunnen helpen. Zij weten dat een echtscheiding met kinderen net even iets lastiger is en dat zowel de vader als de moeder wensen hebben waaraan tegemoetgekomen moet worden wanneer dat mogelijk is.

Wil je meer informatie of wil je direct in contact gebracht worden met een expert die jou verder kan helpen met de echtscheiding, het ouderschapsplan of meer informatie over co-ouderschap? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we direct naar jouw situatie kunnen kijken.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator