Maximale duur kinderalimentatie
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Maximale duur voor kinderalimentatie: hoe zit dat?
Ouders hebben de verplichting om hun kinderen te onderhouden. Dit geldt ook wanneer je in een echtscheiding belandt, want ook na de scheiding ben je namelijk ouder van je kind. Daarom is kinderalimentatie opgesteld. Deze alimentatieplicht loopt doorgaans door totdat de kinderen 21 zijn en geacht worden om zichzelf te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Doorgaans stopt de kinderalimentatie daarom wanneer het kind 21 wordt.
Hiervan kan afgeweken worden. Bijvoorbeeld wanneer het kind 18 wordt en besluit om te gaan studeren of werken. In die gevallen kan in overleg de alimentatie aangepast worden, maar alleen wanneer het kind een inkomen heeft dat minstens gelijk is aan het niveau van de bijstand.
Aanpassingen hebben altijd plaats in overleg met het kind. Is dit niet mogelijk, om welke reden dan ook, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen, zoals een mediator of advocaat. Hierbij kunnen wij je uiteraard direct helpen.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Kan de kinderalimentatie ook verlengd worden?
Ja, het is mogelijk om in overleg met je ex-partner de duur van de kinderalimentatie te verlengen. Hiervoor kun je zelf bepalen welke afspraken je opstelt, zolang ze maar door beide partijen goedgekeurd worden en de afspraken opgenomen worden in het echtscheidingsconvenant, zodat deze ook daadwerkelijk gelden.
Wil je de afspraken wijzigen die gemaakt zijn? Dat is mogelijk, maar daar heb je wel een advocaat voor nodig, en goede redenen, zoals een verandering in jouw persoonlijke situatie.
Alimentatie voor het kind aan laten passen
Wanneer jullie scheiden, dan maken jullie afspraken voor de toekomst. De hoogte van de kinderalimentatie valt hier ook onder. Voor het vaststellen van het bedrag wordt gekeken naar de behoefte die er is en de draagkracht van de persoon die de alimentatie moet betalen. Op het moment dat er veranderingen zijn in de situatie, dan kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie; deze moet dan opnieuw berekend worden. Zou je je baan verliezen, dan is het immers niet redelijk om hetzelfde bedrag aan alimentatie te moeten betalen, aangezien dit waarschijnlijk hoger is dan jouw draagkracht.
Aanpassingen in de omgangsregeling hebben ook gevolgen voor de alimentatie. Bijvoorbeeld wanneer je ex een nieuwe partner vindt en samen gaat wonen of een samengesteld gezin gaat vormen. Ook dan moeten er nieuwe berekeningen gemaakt worden.
18+ en kinderalimentatie
Vanaf de 18de verjaardag van het kind gaan de alimentatiebetalingen naar het kind zelf. Je kunt hierbij ook nieuwe afspraken voorstellen aan het kind. Je ex heeft hier geen stem meer in, omdat het kind niet langer minderjarig is en nu zelf keuzes mag maken. Het kan wel zo zijn dat de ex afspraken met het kind maakt op het gebied van kosten voor kost en inwoning bijvoorbeeld; dit heeft weer gevolgen voor de behoefte bij de alimentatieberekeningen.
Afspraken maken over alimentatie zijn niet altijd even makkelijk. Zelfs niet wanneer jullie goed uit elkaar gaan. Daarom raden we aan een specialist in de arm te nemen en de berekening te laten doen door een onafhankelijke partij. Zo weet je niet alleen zeker dat het allemaal eerlijk gebeurt; het voorkomt ook problemen en ruzies op de langere termijn. Dat is goed voor de toekomst en goed voor de kinderen.
Heb je een expert nodig op het gebied van kinderalimentatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we direct naar jouw situatie kunnen kijken.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur