Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Maximale duur kinderalimentatie
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Maximale duur kinderalimentatie

Maximale duur voor kinderalimentatie: hoe zit dat?

Ouders hebben de verplichting om hun kinderen te onderhouden. Dit geldt ook wanneer je in een echtscheiding belandt, want ook na de scheiding ben je namelijk ouder van je kind. Daarom is kinderalimentatie opgesteld. Deze alimentatieplicht loopt doorgaans door totdat de kinderen 21 zijn en geacht worden om zichzelf te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Doorgaans stopt de kinderalimentatie daarom wanneer het kind 21 wordt.

Hiervan kan afgeweken worden. Bijvoorbeeld wanneer het kind 18 wordt en besluit om te gaan studeren of werken. In die gevallen kan in overleg de alimentatie aangepast worden, maar alleen wanneer het kind een inkomen heeft dat minstens gelijk is aan het niveau van de bijstand.

Aanpassingen hebben altijd plaats in overleg met het kind. Is dit niet mogelijk, om welke reden dan ook, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen, zoals een mediator of advocaat. Hierbij kunnen wij je uiteraard direct helpen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Kan de kinderalimentatie ook verlengd worden?

Ja, het is mogelijk om in overleg met je ex-partner de duur van de kinderalimentatie te verlengen. Hiervoor kun je zelf bepalen welke afspraken je opstelt, zolang ze maar door beide partijen goedgekeurd worden en de afspraken opgenomen worden in het echtscheidingsconvenant, zodat deze ook daadwerkelijk gelden.

Wil je de afspraken wijzigen die gemaakt zijn? Dat is mogelijk, maar daar heb je wel een advocaat voor nodig, en goede redenen, zoals een verandering in jouw persoonlijke situatie.

Alimentatie voor het kind aan laten passen

Wanneer jullie scheiden, dan maken jullie afspraken voor de toekomst. De hoogte van de kinderalimentatie valt hier ook onder. Voor het vaststellen van het bedrag wordt gekeken naar de behoefte die er is en de draagkracht van de persoon die de alimentatie moet betalen. Op het moment dat er veranderingen zijn in de situatie, dan kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie; deze moet dan opnieuw berekend worden. Zou je je baan verliezen, dan is het immers niet redelijk om hetzelfde bedrag aan alimentatie te moeten betalen, aangezien dit waarschijnlijk hoger is dan jouw draagkracht.

Aanpassingen in de omgangsregeling hebben ook gevolgen voor de alimentatie. Bijvoorbeeld wanneer je ex een nieuwe partner vindt en samen gaat wonen of een samengesteld gezin gaat vormen. Ook dan moeten er nieuwe berekeningen gemaakt worden.

18+ en kinderalimentatie

Vanaf de 18de verjaardag van het kind gaan de alimentatiebetalingen naar het kind zelf. Je kunt hierbij ook nieuwe afspraken voorstellen aan het kind. Je ex heeft hier geen stem meer in, omdat het kind niet langer minderjarig is en nu zelf keuzes mag maken. Het kan wel zo zijn dat de ex afspraken met het kind maakt op het gebied van kosten voor kost en inwoning bijvoorbeeld; dit heeft weer gevolgen voor de behoefte bij de alimentatieberekeningen.

Afspraken maken over alimentatie zijn niet altijd even makkelijk. Zelfs niet wanneer jullie goed uit elkaar gaan. Daarom raden we aan een specialist in de arm te nemen en de berekening te laten doen door een onafhankelijke partij. Zo weet je niet alleen zeker dat het allemaal eerlijk gebeurt; het voorkomt ook problemen en ruzies op de langere termijn. Dat is goed voor de toekomst en goed voor de kinderen.

Heb je een expert nodig op het gebied van kinderalimentatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we direct naar jouw situatie kunnen kijken.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator