Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediation bij ziekte
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in arbeidsconflicten

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Mediation bij ziekte

Mediation bij ziekte van de werknemer

Ziekteverzuim is een vervelende situatie voor alle betrokken partijen. De werknemer vindt het vervelend omdat presteren op het werk onmogelijk of bijzonder lastig is. De overige medewerkers moeten de extra werkdruk opvangen, wat op zijn beurt weer kan leiden tot extra ziekteverzuim. Daarnaast zijn het kopzorgen voor de werkgever. Extra kosten, extra druk op de onderneming en de onzekerheid over de toekomst wanneer niet duidelijk is wanneer de medewerker weer terug kan komen op de werkvloer.

Wanneer niet duidelijk is wanneer de zieke werknemer terug kan keren en kan beginnen met de re-integratie, dan zorg zorgt dit voor stress, druk en extra kosten. Het is voor alle betrokken partijen wenselijk om duidelijkheid te krijgen. Hoe sneller actie ondernomen wordt, hoe beter de situatie aanpakt. Dat weten we uit ervaring. Onze mediators weten precies wat zij moeten doen om re-integratie te bespoedigen of duidelijkheid te scheppen in onzekere situaties.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Verantwoordelijkheden na wet verbetering poortwachter

Er zijn tegenwoordig scherpe regels die de verantwoordelijkheden beschrijven voor de werknemer en werkgever. Dit staat beschreven in de Wet Verbetering Poortwachter. Hierin staat onder andere dat beide partijen zo snel mogelijk actie moeten ondernemen bij langdurig ziekteverzuim van meer dan een jaar. Wanneer er meegewerkt wordt aan herstel en re-integratie, dan werkt dit bevorderlijk voor de situatie. Werken de partijen niet mee, dan verslechtert de situatie vaak al snel op korte termijn.

Het ziekteverzuim moet zo snel mogelijk gemeld worden, waarna de bedrijfsarts ingeschakeld wordt. Deze gaat op zoek naar de achterliggende redenen, zodat er een diagnose opgesteld kan worden. Heeft het te maken met het werk? Dan zal de bedrijfsarts in de meeste situaties direct verwijzen naar mediatie. Door de situatie bespreekbaar te maken en nieuwe afspraken te maken, kan het ziekteverzuim weggewerkt worden omdat er een nieuwe en betere situatie ontstaan is na het overleg.

Wat is de rol van een mediator in het proces van ziekteverzuim en re-integratie?

Bij mediatie wordt gezocht naar oplossingen bij alle mogelijke conflicten, dus ook op de werkvloer. De arbeidsmediator zorgt ervoor dat alle partijen met elkaar in gesprek kunnen gaan, op een open en constructieve manier. Aangezien dit allemaal vrijwillig is en niemand gedwongen wordt, is het makkelijker voor alle partijen om hun mening openlijk op tafel te leggen.

Omdat er onderling overlegd wordt, is de oplossing die na de afspraken op tafel komt altijd een oplossing die past bij de partijen, die hier samen toe besloten hebben. De mediator zorgt ervoor dat er geen harde tegenstellingen in het gesprek naar voren komen, maar dat er juist naar oplossingen gezocht wordt. Deze zal de mediator in de meeste gevallen ook zelf aandragen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Op het moment dat de bedrijfsarts doorverwezen heeft naar de mediator, dan is al bekend dat het ziekteverzuim een arbeid gerelateerd conflict is. Er wordt dan eerst besproken wat mediation is en wat je kunt verwachten van de mediator binnen het proces. Nadat de vrijwillige en vertrouwelijke basis uitgelegd is, gaat de mediator onafhankelijk aan het werk om een bespreekbare situatie te creëren waarbinnen naar oplossingen gezocht wordt.

Ben je op zoek naar een arbeidsmediator om ziekteverzuim bespreekbaar te maken en is het in het belang van alle partijen dat dit zo snel mogelijk opgepakt wordt? Neem dan contact met ons op, zodat we direct naar jouw specifieke situatie kunnen kijken en kunnen helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

 

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator