Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediation bij familieconflict
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in familieconflicten

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ mediation familieconflict

Mediation inschakelen bij een familieconflict

Conflicten binnen de familiesfeer zorgen vaak voor veel stress, verdriet en een gevoel van eenzaamheid. Wanneer het contact binnen de familie verstoord raakt, hebben vaak veel meer mensen hieronder te lijden dan eigenlijk gedacht wordt. Het kan zomaar gebeuren dat familieleden elkaar een jaar of langer niet zien of spreken. In dat geval is mediation een goede oplossing. Samen met een mediator werken jullie aan het herstellen van het contact en wordt bemiddeling toegepast om conflicten uit de weg te ruimen die gezorgd hebben voor de verstoring binnen de familie.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Hoe ontstaat een familieruzie?

Er zijn verschillende manieren waarop een familieruzie ontstaat. Vaak begint met het uit elkaar groeien, wat in sommige gevallen een bijzonder normaal verschijnsel is. Maar op het moment dat er misverstanden en onenigheden bij komen kijken, is de situatie verre van normaal. Bij het overlijden van een familielid kunnen de irritaties ineens hoog oplopen, of tijdens een familiefeest waarbij het conflict ineens veel groter blijkt dan gedacht.

Een familieruzie kan tal van oorzaken hebben. Zeker wanneer er al kleine onderlinge spanningen zijn, is er niet veel nodig om de vlam in de pan te laten slaan.

Grijp op tijd in

Op het moment dat er een ruzie in de familie is, is het goed om zo snel mogelijk in te grijpen. Hoe langer het conflict sleept, hoe meer mensen erbij betrokken worden en hoe groter de uiteindelijke schade zal zijn. Wanneer je op een vroeg moment een mediator inschakelt en de conflicten bij kunt leggen, is dat altijd beter voor de situatie binnen de familie.

Ongeacht hoe de familieruzie ontstaan is, is het goed om tijdig in te grijpen. In de meeste gevallen is het namelijk een opstapeling van jaren van ergernis, opgestapelde woede, verdriet of gekwetste gevoelens. Vaak hebben de betrokken mensen het idee dat het nooit meer goed zal komen en dit heeft gevolgen voor de familiesfeer. Het conflict hoeft echter niet eeuwig voort te duren. Sterker nog, vaak is het prima op te lossen met een goed gesprek.

Mediation bij familiekwesties

Een goed gesprek is echter een flinke stap wanneer er lange tijd niet gesproken is. Dat is waarom een mediator ingeschakeld wordt. Dit is de specialist die ervoor zorgt dat er een vertrouwelijke en vrijwillige basis is voor de gesprekken. Daarbij heeft de mediator zelf geen mening; hij of zij is een onafhankelijk expert die er vooral is om ervoor te zorgen dat emoties niet de overhand krijgen en dat er in de richting van oplossingen gewerkt wordt.

Op die manier komen de emoties tot rust, komt het echte conflict aan het licht en kan de situatie besproken worden. Vaak blijkt dat het draait om misverstanden of miscommunicatie en kan het contact redelijk makkelijk hersteld worden. Het kan wel even duren voordat het contact weer als vanouds was, maar de eerste stap is het belangrijkste in het proces.

Mediation is géén therapie

Bij therapie wordt er in het conflict gedoken en wordt er gesproken over dieperliggende problemen en emoties, vaak eerst met één partij om vervolgens een groepstherapie te plannen. Dat is niet wat mediation is. Hierbij wordt er met elkaar gesproken onder begeleiding van een mediator die het gesprek in de gaten houdt en zorgt dat er in de richting van oplossingen gesproken wordt.

Bij mediation draait het om de praktische kant van probleemoplossing. Wil jij zelf kijken wat mediators voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op. Onze mediators voor familieconflicten hebben jarenlange ervaring met mediation in de familiesfeer en hebben veel families kunnen herenigen door de gevoerde gesprekken.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator