Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator voor echtscheiding
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Zorgeloos scheiden via mediation

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Mediation bij scheiden

Mediation bij scheiden; de juiste mediator voor jouw situatie

Mediation bij scheiding is alleen mogelijk wanneer goede communicatie mogelijk is met constructieve gesprekken. De mediator helpt bij het gaande houden van een goed gesprek en het opstellen van de juiste afspraken. Wij kunnen je vandaag al helpen met het vinden van de juiste mediator voor jouw scheiding.

Scheiden met een mediator kan alleen wanneer beide partijen hiertoe bereid zijn. De mediator zorgt ervoor dat het proces sneller en makkelijker verloopt. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan eens in je polis. De kans is groot dat je tot € 3000 kunt claimen bij je verzekeraar wanneer je de juiste mediator inschakelt. Dit kan vergoeding voor mediatie genoemd worden of echtscheidingsbemiddeling. Let er wel op dat je in de meeste gevallen alleen een vergoeding krijgt wanneer de juiste mediator ingeschakeld wordt. Neem contact met ons op wanneer je zeker wilt weten dat je aanspraak kunt maken op je verzekering voor rechtsbijstand.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Mediation uitgelegd

Mediation is niet meer dan het inschakelen van een derde partij die ervoor zorgt dat de twee betrokken partijen samen tot de juiste afspraken kunnen komen. Jij gaat dus in gesprek met je ex-partner om tot duurzame afspraken te komen. De mediator zit aan tafel om het gesprek open en constructief te houden en weet exact wat er geregeld en vastgelegd moet worden. Hierdoor ontstaat een veilige en vertrouwde situatie, waarin het veel makkelijker wordt om in gesprek te gaan en blijven. De mediator zorgt er tevens voor dat de emoties niet de overhand kunnen krijgen; dat is namelijk de voornaamste reden voor vechtscheidingen.

De mediator zorgt ervoor dat de communicatie open en eerlijk blijft. Ook zorgt mediation bij scheiden ervoor dat alle noodzakelijke onderwerpen behandeld worden, zodat er geen losse eindjes zijn na de echtscheiding. Wel zo praktisch, want je wilt het liefst gewoon verder met je leven.

Waarom mediatie bij scheidingen inschakelen?

Scheidingen hebben vaak flinke verliezers en fikse winnaars. Dat is geen ideale situatie. Zeker niet wanneer je eigenlijk nog prima met je ex-partner door één deur kunt, maar de klik er niet meer is. Bij mediation zijn er geen verliezers. Er worden afspraken gemaakt waar beide partijen mee kunnen leven. Ook zorgt de mediator ervoor dat de kosten lager uitvallen bij een scheiding met mediation en is het aanzienlijk minder belastend dan een echtscheiding met tal van procedures. Scheiden met mediation verdient vaak de voorkeur bij koppels met kinderen, zo hebben we gemerkt.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

De juiste mediator voor jouw scheiding

Wanneer je mediation in wilt schakelen voor jouw scheiding, dan is het belangrijk dat je een goede mediator vindt. Een mediator die jullie beide vertrouwen, een mediator die ervaring heeft met echtscheidingen, zodat de gesprekken goed begeleid kunnen worden én er geen afspraken gemaakt worden die juridisch gezien niet mogelijk zijn.

Een goede mediator werkt in de belangen van beide partijen, om tot constructieve en duurzame oplossingen te komen. Ook is een goede mediator doortastend en ziet hij of zij precies wat er gaande is tijdens de gesprekken.

Het vinden van de juiste mediator is helaas niet zo makkelijk als het klinkt. Het is namelijk géén beschermd beroep. Iedereen kan zich mediator noemen, ook zonder ervaring, opleiding of kennis van mediation. Dat maakt het lastig om de juiste expert te vinden.

Wij werken alleen samen met mediators die de juiste opleidingen gevolgd hebben, die ervaring hebben en die aanbevolen worden door hun cliënten. Op die manier kunnen we altijd een mediator aanbevelen waarvan we zeker weten dat deze goed werk verricht.

Een mediator inschakelen voor jouw scheiding

Wil je meer weten of wil je dat we direct naar een mediator zoeken die bij jouw situatie past? Neem dan eens contact met ons op, zodat we je direct persoonlijk verder kunnen helpen. Wij hebben altijd iemand in jouw omgeving die we direct in kunnen schakelen zodat ook jij kunt scheiden met behulp van een mediator.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator