Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Advocaat of mediator

Wat zijn de verschillen

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaat of mediator voor uw echtscheiding

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator of advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Mediator of advocaat

Een advocaat of een mediator bij een echtscheiding?

Ben je verwikkeld in een echtscheiding of staat een scheiding op de planning omdat de klik er simpelweg niet meer is? Dan is het de vraag of je een mediator of een advocaat inschakelt. Een belangrijke keuze, want dit heeft gevolgen voor het traject en de afhandeling van de echtscheiding. We leggen je graag uit wat het verschil is, zodat het makkelijker wordt om de juiste keuze te maken.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat is het verschil tussen een advocaat en mediator?

Het grootste verschil is de situatie waarin de expert ingeschakeld wordt. Staat er veel op het spel, zoals een groot vermogen of een eigen bedrijf? Dan is een advocaat een logischer keuze. Ook wanneer samen aan tafel zitten echt geen oplossing meer is, zoals bij een vechtscheiding, is een advocaat de beste optie. De advocaat kijkt naar de juridische kant van de scheiding en komt op voor jouw belangen.

Is overleg wel mogelijk en willen jullie er samen uitkomen, door samen afspraken te maken en constructieve gesprekken te voeren? Dan is een mediator een prima oplossing. De mediator zorgt ervoor dat jullie goede gesprekken hebben, compromissen kunnen vinden en tot een goede oplossingen kunnen komen zodat de echtscheiding zonder ruzie doorgevoerd kan worden. Mediation verdient vaak de voorkeur omdat duurzame oplossingen makkelijker mogelijk zijn in overleg. Vooral voor koppels met kinderen kan dit zorgen voor een rustigere echtscheiding met flexibelere oplossingen.

Onze mediators regelen alles van A tot Z. Dat betekent dat zij de gesprekken faciliteren, al dan niet online, maar dat zij ook de papieren in kunnen dienen om de scheiding officieel te maken. Onze experts zorgen ervoor dat alles geregeld wordt in deze lastige situatie, waarin je al meer dan genoeg aan je hoofd hebt.

De derde optie is het inschakelen van een gezamenlijke familierecht advocaat. Dit is een advocaat die meekijkt tijdens de echtscheiding en de afspraken die gemaakt worden. Hierbij heeft de advocaat vooral aandacht voor de juridische kant van de scheiding, omdat dit de achtergrond van de expertise van de advocaat is. Mediatie staat hier dus duidelijk op een lager pitje, omdat het vooral gaat om het maken van afspraken die juridisch geldig verklaard kunnen worden. Bij een gezamenlijke advocaat komt de advocaat niet voor de belangen van één van de partijen op, maar wordt uiteraard wel juridisch advies verstrekt om zo tot een oplossing te kunnen komen.

Een mediator inschakelen

Kunnen jullie nog prima door één deur of zijn jullie minstens bereid om met elkaar in gesprek te gaan om oplossingen te vinden? Dan schakel je een mediator in. Dat klinkt makkelijker dan het is. Het beroep van mediator is niet beschermd. Iedereen mag zich mediator noemen, ook wanneer er geen enkele opleiding voor gevolgd is. Zelfs ervaring met mediation is niet nodig om jezelf mediator te noemen.

Wil je zeker weten dat je een goede mediator inschakelt of wil je gebruikmaken van je rechtsbijstandverzekering? Dan schakel je een mediator in via ons. Wij werken uitsluitend samen met betrouwbare experts die een opleiding gevolgd hebben en die aanbevolen worden. Zo weten we zeker dat we altijd de juiste mediator kunnen vinden die jou kan helpen bij de echtscheiding. Door te kiezen voor bevoegde mediators, weet je zeker dat je ook gebruik kunt maken van je rechtsbijstandverzekering. Vaak lopen de dekkingen op tot bedragen tot wel € 3000.

Zoek je een mediator bij jou in de buurt of overweeg je online mediation? Neem dan contact met ons op zodat we direct kunnen kijken welke mediator het beste bij jou past.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Een advocaat inschakelen

Staat er te veel op het spel of is overleg gewoon niet meer mogelijk? Dan schakel je een advocaat in. Ook hierbij kunnen we je uiteraard helpen. Wij zoeken graag met je mee zodat je altijd een advocaat kunt vinden die bij jou past.

Meer informatie of advies op maat nodig?

Heb je bovenstaande informatie gelezen maar weet je nog steeds niet zeker of een mediator of een advocaat de beste keuze voor je is? Geen probleem, het is af en toe lastig om de juiste inschatting te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat de beste mogelijkheid is voor jouw echtscheiding. Bel of mail ons vandaag nog zodat we direct samen naar de opties kunnen kijken die geschikt zijn voor jouw situatie.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator