Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Amsterdam

Julia Meijer 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Amsterdam

Wat u van mij, Julia Meijer, als mediator in Amsterdam kunt verwachten

Tijdens een echtscheiding komen er naast alle emoties ook veel praktische zaken die geregeld dienen te worden op uw beiden af. Als (scheiding)mediator in Amsterdam help ik u beiden graag om uw echtscheiding in goede banen te leiden. Als mediator draag ik er zorg voor dat alles wat er geregeld dient te worden aan bod komt. Denk u hierbij aan, wie blijft er in het huis wonen, hoeveel alimentatie moet er worden betaald, waar gaan de kinderen wonen. Naast alle formele zaken vind ik het erg belangrijk dat u tijdens de gesprekken ook uw emoties en gevoelens kunt uiten. Ik help u beiden graag op weg naar een nieuwe start. Wilt u meer informatie, neem dan contact met mij op of plan een gratis kennismaking. 

Vragen? Of een gratis kennismaking inplannen
Neem contact op met Julia Meijer
Uw mediator in Amsterdam

Mediator in Amsterdam: goed uit het conflict komen

De mediator in Amsterdam is de aangewezen persoon om in te schakelen wanneer je in een conflict beland bent. Of wanneer er een lastige periode aankomt en je een scheidingsmediator in Amsterdam nodig hebt om ervoor te zorgen dat de echtscheiding op een goede manier verloopt. Waar conflictsituaties zijn, lopen de emoties en de gemoederen vaak hoog op. Tegenstrijdige belangen zorgen ervoor dat de betrokken lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Vaak is dat niet nodig. Bevorderlijk voor de situatie is het in ieder geval letterlijk nooit. Het is beter om in gesprek te gaan en afspraken te maken waarbij de belangen van beide partijen verwerkt worden in een overeenkomst. Aangezien dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan is, is het beroep van de mediator in Amsterdam in het leven geroepen.

Wanneer schakel je een mediator in Amsterdam in?

Een mediator schakel je in wanneer je in een conflict belandt of wanneer je een conflict opgelost wilt hebben dat al langer loopt. Daarbij kun je aan tal van situaties denken. We noemden de scheidingsmediator in Amsterdam al eerder, die gespecialiseerd is in scheidingen. Onze mediators worden ook in Amsterdam ingeschakeld bij contractbreuken, burenruzies, uiteenlopende arbeidsconflicten (ook met betrekking tot het ontslagrecht).

Een mediator is een conflictbemiddelaar. Op het moment dat een bepaalde situatie uitgesproken moet worden en er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden, is de mediator in Amsterdam de juiste persoon om ervoor te zorgen dat er oplossingen op tafel komen in plaats van emoties.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Een mediator in Amsterdam inschakelen is vaak een besparing op de kosten. Niet alleen omdat dat langlopende conflict eindelijk ten einde komt, waardoor de situatie weer normaliseert. Een mediator is namelijk ook goedkoper dan een advocaat en bij elke situatie heb je genoeg aan één mediator, waar je normaal altijd een advocaat voor beide partijen nodig hebt. De mediator is onafhankelijk en werkt voor beide partijen.

Een extra voordeel is dat de situatie met een mediator in Amsterdam in de meeste gevallen ook daadwerkelijk bijgelegd wordt. Op die manier worden relaties hersteld en zijn er meer mogelijkheden in de toekomst. Dat is nagenoeg zelden het geval wanneer het advocatenwerk en rechtbanken worden.

Wat doet een scheidingsmediator in Amsterdam?

Een scheidingsmediator in Amsterdam is een mediator die veel ervaring heeft op het gebied van scheidingen, zoals echtscheidingen of het beëindigen van het geregistreerd partnerschap. Hier komt namelijk meer bij kijken dan de gemiddelde mediatie. De scheidingsmediator in Amsterdam weet bijvoorbeeld ook hoe de alimentatie berekend moet worden, hoe een ouderschapsplan opgesteld moet worden en hoe de omgangsregeling eruit moet zien.

Daarnaast zijn onze mediators bevoegd om het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank in te dienen, wat jij niet zelf mag doen (tenzij je advocaat bent natuurlijk). Op die manier vermijd je extra kosten bij de echtscheiding en heb je genoeg aan één specialist voor de meeste handelingen die verricht moeten worden.

Schakel vandaag nog een mediator in Amsterdam in

Ben je betrokken bij een conflict en heb je een mediator in Amsterdam nodig? Of lig je in scheiding of ga je scheiden binnenkort en is de scheidingsmediator in Amsterdam de beste keuze? Zorg er dan voor dat je op tijd een expert regelt die jou verder kan helpen. Hoe eerder de mediator in Amsterdam ingeschakeld wordt, hoe meer deze kan betekenen in jouw situatie, zeker wanneer goed contact nog mogelijk is.

Wil je meer weten of wil je direct een mediator in Amsterdam inschakelen? Neem dan contact met ons op zodat we direct een afspraak in kunnen boeken. Je kunt ons direct bellen of mailen om een afspraak te maken of advies te vragen.

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:15)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator