Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Apeldoorn

Yvonne de Boer 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Apeldoorn

Wat u van mij, Yvonne de Boer, als mediator in Apeldoorn kunt verwachten

Ik vind het belangrijk dat je tijdens een scheiding weet wat de opties zijn, je wensen kenbaar kunt maken en emotioneel kunt zijn wanneer dat gewoon even nodig is. Een echtscheiding is een vervelend moment in je leven, maar het is belangrijk dat de juiste afspraken gemaakt worden, zodat het huwelijk ook echt op een goede manier ontbonden kan worden. Ik zorg ervoor dat alles in goede banen geleid wordt, waarbij direct duidelijk is wat de gevolgen zijn van de gemaakte afspraken. Mijn kennis op fiscaal, juridisch en financieel gebied speelt daarbij een grote rol. Ook help ik uiteraard bij het verdelen van de bezittingen en de alimentatieberekeningen. Een scheiding kan erg vervelend zijn, maar het proces wordt aanzienlijk soepeler wanneer je een mediator inschakelt. Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Vragen? Of een gratis intakegesprek plannen
Neem contact op met Yvonne de Boer
Uw mediator in Apeldoorn

Mediator in Apeldoorn: conflictbegeleiding op maat

De mediator in Apeldoorn is de persoon die partijen met conflicterende belangen weer samen aan tafel kan krijgen. Op die manier ontstaat de ruimte om samen afspraken te maken. Nadat het contact hersteld is, is de mediator in Apeldoorn de persoon die je helpt door het gesprek te begeleiden. Daarbij werkt de mediator voor alle betrokken partijen; hij of zij is volledig onafhankelijk, wat een goede basis vormt voor een vrijwillig en vrijblijvend gesprek.

Bij scheidingen schakel je de scheidingsmediator in Apeldoorn in. Dit is ook een conflictbemiddelaar, maar dan een met extra kennis over alles wat tijdens een scheiding geregeld moet worden. Ongeacht of dit een echtscheiding is, een scheiding van tafel en bed of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap.

Wanneer schakel je een mediator in Apeldoorn in?

De mediator in Apeldoorn wordt doorgaans ingeschakeld bij conflicten. Bijvoorbeeld bij een familieconflict dat al jaren sleept, een zakelijk conflict, arbeidsconflict of een burenruzie. De mediator in Apeldoorn wordt ook ingeschakeld op het moment dat belangrijke beslissingen genomen moeten worden, waarbij tegenstrijdige belangen voor zouden kunnen komen. Hierbij kun je denken aan een bedrijfsovername of het verdelen van een erfenis.

Moet er gepraat worden om afspraken te kunnen maken of is er sprake van een conflict waarbij meerdere partijen tegenstrijdige belangen (kunnen) hebben, dan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Deze begeleidt de gesprekken en zorgt ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. Deze worden uiteraard ook netjes opgesteld zodat iedereen weet wat er afgesproken is en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Besparen op de kosten bij het oplossen van een conflict of het maken van afspraken in een lastige situatie? Eigenlijk is dat veel logischer dan je denkt. Op het moment dat je advocaten inschakelt, lopen de kosten enorm op per uur. Daarnaast zorgen advocaten en rechters er doorgaans voor dat de verhoudingen nog verder verzuren. Advocaten en rechters zorgen ervoor dat de partijen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan namelijk en dat is nooit goed voor de toekomst.

Een mediator is goedkoper. Daarnaast heb je slechts één mediator nodig, waar doorgaans twee advocaten (een voor elke partij) nodig zijn bij een conflictsituatie.

Wat doet een scheidingsmediator in Apeldoorn?

De scheidingsmediator in Apeldoorn is een specifieke mediator die ingeschakeld wordt bij scheidingen. Hierbij moeten vaak veel meer afspraken gemaakt worden, die ook correct vastgelegd moeten worden omdat een deel naar de rechter gaat. Hieronder valt onder andere het ouderschapsplan en de omgangsregeling.

De scheidingsmediator in Apeldoorn zorgt ervoor dat de gesprekken constructief blijven. Uiteraard komen er emoties bij kijken wanneer jullie gaan scheiden, maar tegelijkertijd is het van groot belang dat jullie richting de toekomst blijven kijken. De scheidingsmediator in Apeldoorn wordt daarnaast vaak ingeschakeld wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. De mediator zorgt ervoor dat de scheiding geen vechtscheiding wordt en dat is vooral in het belang van de kinderen.

Schakel vandaag nog een mediator in Apeldoorn in

Ben je verwikkeld in een conflict of een lastige situatie waarin met overleg afspraken gemaakt moeten worden, met een hoge inzet? Dan is de mediator in Apeldoorn de persoon die je verder kan helpen. De mediator zorgt ervoor dat er goed contact is en blijft, waarbij alle partijen hun belangen aan kunnen geven en samen tot afspraken komen.

Ga je scheiden? Dan is de scheidingsmediator in Apeldoorn de juiste persoon. Dit is iemand met veel verstand van scheidingen en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je een mediator nodig of wil je meer informatie voordat je een keuze kunt maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator