Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Arnhem

Esther Peters 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Arnhem

Wat u van mij, Esther Peters, als mediator in Arnhem kunt verwachten

Wanneer een relatie ten einde komt, dan geeft dat verdriet, onzekerheid en onrust. Als mediator in Arnhem zorg ik ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Ik begeleid jullie onder andere bij alle zaken die geregeld moeten worden in het proces. Ik denk aan alles en zorg ervoor dat er constructieve afspraken gemaakt kunnen worden, ook wanneer de emoties hoog oplopen.

Ik richt me daarbij vooral op praktische oplossingen en vind vaak oplossingen waar niemand aan gedacht heeft. Er zijn bepaalde regels en wetten waar we ons aan moeten houden, maar deze bieden genoeg ruimte voor eigen invulling. Op die manier kunnen we afspraken maken waar iedereen baat bij heeft. Ik zorg er daarnaast voor dat alle afspraken correct opgesteld worden. Wilt u meer informatie ontvangen of een gratis kennismaking inplannen? Neem dan contact met mij op.

Vragen? Of een gratis kennismaking inplannen?
Neem contact op met Esther Peters
Uw mediator in Arnhem

Mediator in Arnhem bij conflicten en scheidingen

Wanneer je in een conflict verwikkeld bent, dan vergt dat veel van jouw tijd en energie. Sommige conflicten zorgen daarnaast voor een flink financieel kostenplaatje, omdat je bijvoorbeeld niet meer kunt werken of je volledige bedrijf stil is gezet. De beste oplossing bij conflictsituaties is een open gesprek. Helaas is dat tegelijkertijd ook het lastigste, want bij opgelopen gemoederen en emoties is samen aan tafel zitten vaak veel moeilijker dan aanvankelijk gedacht wordt.

Dat is waarom veel mensen kiezen voor de mediator in Arnhem. Deze expert zorgt ervoor dat de communicatie hersteld wordt en dat constructieve gesprekken en afspraken bovenaan de agenda staan van alle betrokken partijen. Ben je verwikkeld in een scheiding? Dan is de scheidingsmediator in Arnhem de juiste persoon voor jou. Ongeacht of het een echtscheiding betreft of juist de beëindiging van een geregistreerd partnerschap.

Wanneer schakel je een mediator in Arnhem in?

De mediator in Arnhem wordt ingeschakeld bij conflicten of een situatie waarin conflicterende belangen zijn. Op het moment dat twee of meer betrokken partijen samen aan tafel moeten zitten om afspraken te maken over de toekomst, dan is de mediator in Arnhem de perfecte persoon. Deze zorgt ervoor dat er een vrijwillige en vrijblijvende basis is om de gesprekken te voeren die leiden tot een oplossing voor de situatie. Uiteraard komen daar emoties bij kijken, maar de mediator zorgt er op elk moment voor dat er gewerkt wordt in de richting van afspraken.

Hoe eerder je een mediator in Arnhem inschakelt, hoe makkelijker het is om goede afspraken te maken. Ook wanneer het contact al bijzonder verzuurd is omdat het conflict al langere tijd speelt, kan de mediator ervoor zorgen dat iedereen aan tafel komt te zitten. Alleen is daar vaak wat meer tijd voor nodig.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Het inschakelen van een mediator in Arnhem zorgt ervoor dat er goede mogelijkheden zijn rond het behoud van contact, omdat er samen constructieve afspraken gemaakt worden. Dat is zeker niet het geval wanneer advocaten en rechters op het conflict gezet worden, dat zorgt er vaak alleen maar voor dat er meer verbittering ontstaat.

Daarnaast is een mediator goedkoper dan een advocaat. En veel goedkoper dan twee advocaten: per conflict heb je één mediator nodig omdat deze voor beide partijen werkt. Bij advocaten moet een advocaat voor beide partijen ingeschakeld worden en komen er kosten voor de rechtbank bij. Ook is dit traject vele malen langer dan wanneer een mediator in Arnhem ingeschakeld wordt.

Wat doet een scheidingsmediator in Arnhem?

Ga je scheiden of is de scheiding al in gang gezet? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat het lastig kan zijn om samen afspraken te maken. Zeker wanneer jullie vooral een toekomst zonder elkaar zien en daarbij weinig trek hebben om samen aan tafel te gaan zitten. De scheidingsmediator in Arnhem is dan de aangewezen persoon om je verder te helpen.

Niet alleen zorgt de scheidingsmediator in Arnhem ervoor dat het mogelijk is om goede afspraken te maken, de mediator zorgt er ook voor dat alle stappen doorlopen worden die noodzakelijk zijn in het traject van de scheiding. Daarbij maakt het niet uit of een geregistreerd partnerschap beëindigd wordt, het gaat om een echtscheiding of juist een scheiding van tafel en bed.

Onze scheidingsmediators in Arnhem zijn daarnaast ook bevoegd om het verzoekschrift tot scheiding in te dienen bij de rechtbank. Dat betekent dat je geen extra kosten hebt voor een advocaat.

Schakel vandaag nog een mediator in Arnhem in

Ben je op zoek naar een (scheidings)mediator in Arnhem? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we direct een afspraak in kunnen boeken om jouw situatie door te nemen.

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator