Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Breda

Kim van Gils 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Breda

Wat u van mij, Kim van Gils, als mediator in Breda kunt verwachten

Wanneer je gaat scheiden, breekt een lastige periode aan. Emoties nemen al snel de overhand, maar er moeten tegelijkertijd tal van afspraken gemaakt worden. Ook wil je antwoord op vragen. Mijn werk als mediator in Breda is het geven van antwoorden en het bieden van de ruimte om samen afspraken te maken. Oplossingen vinden waar iedereen mee kan leven is het uiteindelijke doel van de gesprekken. Aangezien ik weet waar we oplossingen kunnen vinden op fiscaal en juridisch vlak én afspraken rond de kinderen, wordt het scheidingsproces daardoor veel soepeler. Op die manier kun je eerder beginnen aan een frisse toekomst met nieuwe mogelijkheden. 

Contact opnemen met Kim van Gils
Uw mediator in Breda

Mediator in Breda voor bemiddelingen bij conflicten

Niets is zo vervelend als een conflict dat langere tijd aanhoudt. Niet alleen kan dit zorgen voor financiële schade, ook emotionele schade komt vaak voor bij conflicten, zeker op het gebied van werk of familie. En in veel gevallen zijn er veel meer mensen die hier last van krijgen dan gedacht. Een arbeidsconflict neem je vaak mee naar huis en een vechtscheiding neem je juist weer mee naar het werk.

Op zulke momenten is het goed om een mediator in Breda in te schakelen. Een mediator is een expert op het gebied van conflictbemiddeling. Er wordt vooral voor gezorgd dat de betrokken partijen zelf in staat zijn om tot afspraken te komen, onder begeleiding van de mediator. Ben je verwikkeld in een scheiding? Dan is de scheidingsmediator in Breda de juiste persoon om je te begeleiden.

Wanneer schakel je een mediator in Breda in?

Een mediator in Breda inschakelen is een goede optie op het moment dat er een conflict is. Of wanneer je in een situatie belandt met tegengestelde belangen en waarbij onderling overlegd moet worden over de juiste invulling. Afspraken maken lijkt namelijk wel makkelijk, maar het wordt snel lastiger wanneer er veel emoties bij komen kijken of wanneer de inzet hoog is. Zoals het geval bij het verdelen van een grotere erfenis, de toekomst van een bedrijf of het opdelen van de bezittingen na een lang huwelijk.

De mediator zorgt ervoor dat jullie onderling afspraken kunnen maken en stelt deze op, meestal in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier weten alle betrokken partijen op elk moment wat er afgesproken is. Bijkomend voordeel van de mediator in Breda is dat het contact vaak zodanig hersteld wordt dat er mogelijkheden voor de toekomst zijn. Beste vrienden hoef je niet te worden, maar wanneer je dankzij de mediator in Breda weer door één door kunt met je ex-partner, zakenpartner of buurman, dan is dat mooi meegenomen.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Het inschakelen van een mediator bespaart vaak geld. Zeker wanneer het een langer slepend conflict is dat dagelijks geld kost omdat je niet kunt werken of je bedrijf op het spel staat. Daarnaast is een mediator vele malen goedkoper dan een advocaat. Besef daarnaast dat je meestal een advocaat voor beide partijen nodig hebt, waar een onafhankelijke mediator altijd genoeg is voor alle betrokken partijen. Zo kun je door het inschakelen van een mediator in Breda direct geld besparen.

 

Wat doet een scheidingsmediator in Breda?

De scheidingsmediator in Breda is de specialist wanneer je gaat scheiden. Bijvoorbeeld door het beëindigen van een geregistreerd partnerschap of het verbreken van een huwelijk. Hier komt vaak veel bij kijken. Helemaal wanneer het een langdurig huwelijk was, er veel vermogen aanwezig is of een van de partners een onderneming heeft. Dit vraagt om expertise, want er zijn bepaalde regels en afspraken waar alle partijen zich aan moeten houden.

Onze scheidingsmediator in Breda weet precies welk traject doorlopen moet worden en zorgt er tegelijkertijd voor dat jullie goed met elkaar kunnen blijven overleggen. Ook zorgt de scheidingsmediator in Breda ervoor dat de juiste papieren opgesteld worden en dient deze het verzoekschrift tot scheiding in bij de rechtbank. Je hebt dus geen extra kosten voor een advocaat wanneer je kiest voor onze scheidingsmediator in Breda.

Schakel vandaag nog een mediator in Breda in

Zit jij in een conflictsituatie, ben je van plan om te gaan scheiden of zit je al in een vechtscheiding en wil je graag goede afspraken kunnen maken voor de kinderen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we direct kunnen kijken naar de mogelijkheden in jouw situatie.

 

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator