Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Den Haag

Sophie Leeuwen

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Den Haag

Wat u van mij, Sophie Leeuwen, als mediator in Den Haag kunt verwachten

Als (scheidings)mediator in Den Haag help ik jullie graag bij het begeleiden van jullie echtscheiding. Een echtscheiding is erg emotionele gebeurtenis in het leven. Naast alle emoties moet er ook ineens erg veel geregeld worden. Als mediator in Den Haag help ik jullie de echtscheiding in goede banen te leiden. Ik zorg ervoor dat alles geordend en overzichtelijk verloopt en dat er geen belangrijke aspecten vergeten worden. Naast de formele kant van de echtscheiding biedt ik tijdens mijn gesprekken ook alle ruimte voor de emotionele kant van de echtscheiding. Het is van groot belang dat u beiden de ruimte krijgt u gevoelens te uiten. Graag kom ik met u in contact tijdens een gratis kennismaking. 

Vragen? Of een gratis kennismaking inplannen
Neem contact op met Sophie leeuwen
Uw mediator in Den Haag

Mediator in Den Haag: conflictbegeleiding op maat

Wanneer je in een conflict of echtscheiding belandt, dan kunnen de gemoederen, spanningen en belangen hoog oplopen. Hoe langer het conflict blijft bestaan, hoe groter de gevolgen kunnen worden. Zeker wanneer het een zakelijk conflict is of een conflict in de familiesfeer. Samen tot een oplossing komen is de beste optie die je hebt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarvoor moet je namelijk wél met elkaar kunnen praten. De mediator in Den Haag is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen. Ga je scheiden? Dan schakel je een echtscheidingsmediator in Den Haag in, die gespecialiseerd is in echtscheidingen.

Wanneer schakel je een mediator in Den Haag in?

Een mediator wordt ingeschakeld bij een conflict of een situatie waarin conflicten kunnen ontstaan. Wellicht lig je in een scheiding en is alles nog bespreekbaar. Of moet een erfenis verdeeld worden en is er nog niemand die opzettelijk dwars gaat liggen. Dat kan binnen de kortste keren veranderen.

Een mediator is een conflictbemiddelaar en wordt ingeschakeld in conflictsituaties. Dat is overal waar tegenstrijdige belangen zijn. Bijvoorbeeld bij contractbreuk, een echtscheiding of een burenruzie.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Bij een conflictsituatie heb je verschillende mogelijkheden. De meest bekende optie is het inschakelen van een advocaat en het uit laten lopen op een rechtszaak. Dat is niet de beste optie en dat heeft meerdere redenen. Wanneer je een advocaat inschakelt, betekent dit kosten voor beide betrokken partijen; ook is een rechtszaak niet gratis. Ook zorgt deze afhandeling ervoor dat de relatie ernstig verstoord raakt; dat is niet praktisch bij een echtscheiding, zakelijk conflict, burenruzie of een conflict binnen de familie.

De mediator in Den Haag werkt voor beide partijen. Daarmee vallen de kosten per definitie al lager uit. Aangezien hier sprake is van overleg en samen constructieve afspraken maken voor de toekomst, is de kans groot dat de relatie ook verbetert en dat er na het opstellen van de afspraken ook weer relatief normaal gepraat kan worden. Dat is beter voor de toekomst. Dat is waarom een echtscheidingsmediator in Den Haag altijd de voorkeur verdient boven een vechtscheiding wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Wat doet een scheidingsmediator in Den Haag?

Een mediator zorgt er altijd eerst voor dat de partijen weer met elkaar in gesprek kunnen, door een vertrouwelijke, veilige en vrijwillige basis op te zetten voor een gesprek. De situatie wordt geïnventariseerd waarna de belangen uitgesproken worden en er vervolgens naar oplossingen gezocht kan worden door de betrokken partijen.

De echtscheidingsmediator in Den Haag is een specifieke mediator voor echtscheidingen. Onze specialisten zijn niet alleen experts op het gebied van mediation, zij weten ook precies wat er geregeld moet worden tijdens een echtscheiding. Zo kunnen zij het verzoekschrift tot echtscheiding zelf indienen bij de rechter en kan onze scheidingsmediator in Den Haag zelfs helpen bij het berekenen van de alimentatie. Zo maak je nooit onnodig extra kosten voor meer experts.

Schakel vandaag nog een mediator in Den Haag in

Lig je in conflict met iemand zoals je partner, je vader, een zakenpartner of wellicht de buurman die de heg opzettelijk laat overwoekeren? Wacht dan niet te lang, want dit zorgt er alleen maar voor dat de spanningen nog verder oplopen. Neem eens contact met ons op. Onze (scheidings)mediators in Den Haag zijn experts op het gebied van conflictbemiddeling. Op die manier kunnen goede afspraken gemaakt en vastgelegd worden, zodat de situatie weer gewoon leefbaar wordt, waarbij de belangen van beide partijen gehoord en behartigd worden.

Bel of mail ons vandaag nog om direct een afspraak te maken, zodat we direct naar uw situatie kunnen kijken.

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:15)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator