Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Eindhoven

Marloes Ven 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ mediator eindhoven

Wat u van mij, Marloes Ven, als mediator in Eindhoven kunt verwachten

Bij een echtscheiding lopen de gemoederen vaak op, vaak omdat de belangen van beide partijen vaak uitvergroot worden. Ik zorg er als mediator in Eindhoven voor dat de tegenstrijdige belangen vertaald kunnen worden naar een overkoepelende afspraak waar beide partijen mee kunnen leven. Een uitdaging waar ik graag mee aan het werk ga. Om dat voor elkaar te krijgen, breng ik eerst de situatie in kaart en gaan we samen aan tafel zitten. Met mijn ervaring en expertise weet ik wat de mogelijkheden en gevolgen zijn voor de betrokken partijen, zodat we reële plannen op tafel kunnen leggen. Daarbij hanteer ik begrijpelijke taal, zodat iedere betrokkene exact weet waar we het over hebben. Wilt ui meer informatie of een gratis kennismaking inplannen?Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen met Marloes Ven
Uw mediator in Eindhoven

Mediator in Eindhoven: conflictbegeleiding en conflicten voorkomen

Ben je verwikkeld in een conflict of een lastige situatie waarbij afspraken maken noodzakelijk is, maar tegelijkertijd erg lastig is door tegengestelde belangen? Dan is het goed om de mediator in Eindhoven in te schakelen. Dit is een conflictbemiddelaar die eerst begint met het mogelijk maken van goed contact, om vervolgens met alle betrokken partijen aan tafel te gaan zitten en daar afspraken te maken, die netjes vastgelegd worden.

Ga je scheiden of lig je momenteel al in scheiding? Dan is de scheidingsmediator in Eindhoven de juiste persoon. Dit is ook een mediator, maar dan wel een met meer kennis van scheidingen. Onze scheidingsmediators zijn daarnaast bevoegd om het verzoekschrift tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank, waardoor je extra kosten voorkomt.

Wanneer schakel je een mediator in Eindhoven in?

Een mediator in Eindhoven schakel je in op het moment dat je in een conflictsituatie belandt, al langer in een conflict verwikkeld bent of graag hulp wilt bij het voeren van constructieve gesprekken om afspraken te maken. De mediator in Eindhoven wordt dus niet alleen ingeschakeld wanneer er problemen zijn. Mediators kunnen ook ingeschakeld worden wanneer er lastige gesprekken gevoerd moeten worden en je hier graag wat assistentie bij wilt hebben.

De mediators worden ook ingeschakeld bij scheidingen. In dat geval spreken we van een scheidingmediator in Eindhoven, waarbij het specialisme van de mediator direct duidelijk is.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Kies je voor een mediator, dan kies je in de meeste gevallen voor een flinke kostenbesparing. Een conflict kost vaak tijd en geld. Wanneer je kiest voor advocaten, dan loopt de prijs per uur tijdens het beslechten van het conflict al snel op. Helemaal wanneer alle partijen advocaten moeten hebben en de zaak voor de rechter komt, waarmee de kosten eindeloos hoog op kunnen lopen.

Een mediator in Eindhoven werkt onafhankelijk; je hebt er dus maar één nodig. Daar komt bij dat het uurloon van een mediator lager is dan de prijs per uur van een advocaat én dat de gemiddelde doorlooptijd veel korter is. Er wordt namelijk direct gezocht naar oplossingen, waarbij geen of weinig ruimte is om het conflict te laten escaleren.

Met het oog op de toekomst verdient de mediator in Eindhoven vaak ook de voorkeur. Wanneer de contacten hersteld worden en samen overlegd wordt over de toekomst, dan biedt dit vaak nieuwe perspectieven. Jullie worden niet automatisch beste vrienden, maar de kans is wel groot dat het risico op nieuwe conflicten in de toekomst klein is.

Wat doet een scheidingsmediator in Eindhoven?

De scheidingsmediator in Eindhoven is iemand die je begeleidt bij de scheiding. Dat kan een echtscheiding zijn, een scheiding van tafel en bed of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap. In deze gevallen moeten ook veel gesprekken gevoerd worden en is het maken van afspraken de meest voorname doelstelling. Die afspraken moeten uiteraard wel correct opgesteld worden.

De scheidingsmediator in Eindhoven wordt vaak ingeschakeld wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Op die manier wordt het geen vechtscheiding en is het makkelijker om een ouderschapsplan op te stellen, en een omgangsregeling. Ook weet de scheidingsmediator in Eindhoven precies wat de mogelijkheden zijn, zodat er direct in oplossingen gedacht kan worden.

Schakel vandaag nog een mediator in Eindhoven in

Ben je op zoek naar een mediator in Eindhoven omdat je in een conflict beland bent of juist omdat je een conflict wilt voorkomen? Neem dan eens contact met ons op zodat we direct een afspraak in kunnen boeken. Heb je een mediator nodig voor een scheiding? Regel dan direct een scheidingsmediator via ons, zodat jouw scheiding op de juiste manier voltrokken kan worden.

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator