Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Enschede

Janneke Nijhuis 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Enschede

Wat u van mij, Janneke Nijhuis, als (scheidings)mediator in Enschede kunt verwachten

Een echtscheiding is een emotionele en stressvolle gebeurtenis in jullie leven. Een periode waar u behoefte heeft aan structuur en houvast. Naast alle emoties die bij een echtscheiding komen kijken, dient er ook ontzettend veel geregeld te worden. Denk hierbij aan, wie blijft er in het huis wonen, hoe wordt de boedel verdeeld en hoe gaat het verder met de kinderen. Als (scheidings)mediator in Enschede ben ik er om jullie beiden te begeleiden en helpen bij de echtscheiding. Zodat deze gestructureerd en netjes verloopt. Naast de formele zaken die geregeld dienen te worden heb ik ook ten alle tijden oog voor jullie beiden persoonlijke situatie en emoties. Ik help u beiden graag met het maken van een nieuwe start. 

Vragen? of een gratis kennismaking inplannen:
Neem contact op met Janneke Nijhuis
Uw mediator in Enschede

Mediator in Enschede: professionele conflictbemiddeling

Ben je verwikkeld in een conflict? Of ben je gewoon in een lastige situatie belandt waarin afspraken gemaakt moeten worden over lastige onderwerpen en praten lang niet zo vanzelfsprekend meer is? Dan is de mediator in Enschede de persoon waarmee je wel tot een succesvol gesprek kunt komen. Alle afspraken die je maakt, maak je met de andere partij tijdens constructieve gesprekken en overleg dat zowel vrijwillig als vrijblijvend is.

Lig je in scheiding of ga je binnenkort scheiden? Dan schakel je een scheidingsmediator in Enschede in. Het werk is in feite hetzelfde, maar de scheidingsmediator heeft daarnaast ook kennis van scheidingen, zodat alles direct goed geregeld wordt. Ook zijn onze scheidingsmediators in Enschede bevoegd om de papieren in te dienen bij de rechtbank.

Wanneer schakel je een mediator in Enschede in?

Wanneer het gaat om het inschakelen van een mediator in Enschede, dan denken de meeste mensen direct aan een groter conflict. Zoals onenigheid over een erfenis, zakelijk conflict, een uit de hand gelopen burenruzie of een familieconflict waarbij de contacten verloren gegaan zijn. Dat zijn inderdaad momenten waarop een mediator ingeschakeld kan worden. Ook bij kleinere problemen en situaties kan het verstandig zijn om een mediator in Enschede in te schakelen.

Moeten er afspraken gemaakt worden en is communicatie lastig of ga je er nu al vanuit dat de gemoederen en belangen op zullen lopen tijdens de gesprekken? Dan is professionele conflictbemiddeling de beste keuze. Zeker wanneer je de mediator in Enschede op een vroeg moment in kunt schakelen.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Conflictsituaties kunnen al snel uit de hand lopen. Zeker wanneer er emoties meespelen, de inzet hoog is of het contact al bijzonder verzuurd is, bijvoorbeeld omdat er al met modder gegooid is. Op dat moment kun je kiezen voor een advocaat of een mediator. Bij een advocaat schakelen doorgaans alle betrokken partijen een advocaat in en kan het veel tijd in beslag nemen voordat het conflict beslecht is, waarschijnlijk voor de rechter. Dat kost geld – en vaak veel meer dan je denkt.

Kies je voor een mediator? Dan wordt het verhaal anders. De mediator in Enschede werkt onafhankelijk, waardoor er maar één nodig is. Ook is er vaak minder tijd nodig, al is dit natuurlijk ook afhankelijk van de bereidheid van de betrokken partijen om daadwerkelijk samen op zoek te gaan naar oplossingen.

Wat doet een scheidingsmediator in Enschede?

Een scheidingsmediator in Enschede is een goed voorbeeld van een mediator die ingeschakeld kan worden, ook wanneer er (nog) geen conflict is. De scheidingsmediator in Enschede is specialist op het gebied van scheidingen, zoals scheiding van tafel en bed, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of een echtscheiding.

Niet alleen kan de scheidingsmediator de gesprekken in goede banen leiden, deze expert weet ook precies wat er geregeld moet worden. Zoals het opstellen van een ouderschapsplan en een omgangsregeling. Ook kan de scheidingsmediator helpen bij het berekenen van de alimentatie. Op die manier heb je genoeg aan één specialist. Zeker wanneer je weet dat onze scheidingsmediators in Enschede ook bevoegd zijn om het verzoekschrift tot scheiden in te dienen bij de rechtbank.

Schakel vandaag nog een mediator in Enschede in

Ben je verwikkeld in een conflict of heb je een conflictbemiddelaar nodig bij lastige gesprekken? Schakel dan de mediator in Enschede in. Ga je scheiden of lig je al in een scheiding? Dan is de scheidingsmediator in Enschede de juiste persoon om jou te helpen.

Neem direct contact met ons op voor meer informatie. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken, zodat je binnen korte tijd een mediator om advies kunt vragen.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator