Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Groningen

Annemarie de vries 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Groningen

Wat u van mij, Annemarie de Vries, als mediator in Groningen kunt verwachten

Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis in het leven van uw beiden. Als (scheidings)mediator in Groningen ondersteun en begeleidt ik u beiden graag. Door een duidelijke structuur en houvast te bieden tijdens het traject zorg ik ervoor dat u er geen belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien en dat alles netjes wordt geregeld. Naast de formele afhandeling van de echtscheiding, vindt ik het erg belangrijk dat er ook voor de emotionele kant van de echtscheiding genoeg ruimte is. U krijgt alle ruimte om uw emoties en gevoelens te uiten. Wilt u meer informatie ontvangen of een gratis kennismaking inplannen. Neem dan contact met mij op via onderstaande formulier of bel.

Vragen? Of een gratis kennismaking inplannen?
Neem contact op met Annemarie de Vries
Uw mediator in Groningen

Mediator in Groningen: de juiste conflictbemiddeling

De mediator in Groningen is de aangewezen persoon om je te helpen wanneer je in conflict gekomen bent met iemand anders of wanneer een conflictsituatie onvermijdelijk lijkt. Conflicten kunnen op alle mogelijke momenten ontstaan. Binnen een bedrijf door een ruzie op de werkvloer of een fusie. Of een conflict met de familie. Misschien zelfs wel met de buren omdat zij zich constant beklagen over de rook uit de schoorsteen.

Ben je verwikkeld in een echtscheiding? Dan is de scheidingsmediator in Groningen de juiste specialist om je verder te helpen. Deze doet exact hetzelfde als de overige mediators in Groningen, maar heeft meer verstand van de afwikkeling van een scheiding.

Wanneer schakel je een mediator in Groningen in?

De mediator in Groningen is een conflictbemiddelaar, wat concreet betekent dat de mediators in Groningen ingeschakeld worden op het moment dat er een conflict is of dreigt. De aard van het conflict maakt hierbij niet uit; wij hebben mediators in huis met uiteenlopende expertises zoals, zakelijke mediation, arbeidsmediation, familie mediation en echtscheidingsmediation.

De mediator in Groningen gaat direct aan de slag met het analyseren van het conflict. In sommige gevallen is dit ook de laatste stap, wanneer ingezien wordt dat het eigenlijk draait om een misverstand en er geen tegenstrijdige belangen zijn. In alle andere gevallen gaat de mediator aan het werk met de situatie door de betrokken partijen onder begeleiding met elkaar te laten praten. Dit is vrijwillig en op een vrijblijvende basis, waarbij de mediator aanstuurt op een gesprek in de richting van een oplossing. Het is makkelijk om in emoties te blijven hangen, maar het is beter om te kijken naar wat de opties zijn om de belangen van beide partijen te vertalen naar een afspraak op maat.

Schakel vandaag nog een mediator in Groningen in

Ben je in een conflictsituatie belandt of wil je constructieve afspraken maken met een partij die niet echt bereid lijkt tot een gesprek? Schakel dan een mediator in Groningen in. Ga je scheiden en wil je de kosten laag houden, maar wil je ook zeker weten dat alles goed geregeld wordt? Schakel dan een scheidingsmediator in Groningen in.

Bel of mail ons direct voor meer informatie of het boeken van een afspraak om de situatie samen door te nemen.

 

Wat doet een scheidingsmediator in Groningen?

De scheidingsmediator in Groningen heeft vaak iets meer werk aan de situatie, net als een zakelijke mediator overigens. De scheidingsmediator zorgt er niet alleen voor dat er goede gesprekken gevoerd kunnen worden. Deze specialist weet ook wat er geregeld moet worden, bijvoorbeeld in het ouderschapsplan, het verzoekschrift tot echtscheiding en het berekenen van de alimentatie. Dat omvat meer werk, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat je geen extra kosten hebt voor een advocaat.

Onze scheidingsmediator in Groningen zorgt ervoor dat je goede gesprekken kunt voeren om zo tot afspraken te komen en zorgt er tegelijkertijd voor dat de scheiding in goede banen geleid wordt.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Het inschakelen van een goede mediator in Groningen bespaart op de kosten. Ten eerste omdat de mediator onafhankelijk is, dat betekent dat je één mediator nodig hebt, waar altijd twee advocaten nodig zijn bij een conflict wanneer er geen mediator ingeschakeld wordt. Ook is het uurloon van een advocaat aanzienlijk hoger dan het gemiddelde uurloon van een mediator.

Daarnaast is er een groot voordeel aan het inschakelen van een mediator in Groningen. Omdat de partijen samen tot oplossingen en afspraken komen, hebben beide partijen hier een beter gevoel bij dat wanneer een rechter in het voordeel van één partij beslist. De mediator in Groningen is dus beter met het oog op de toekomst, omdat de relatie met de andere partij verbetert in plaats van verslechtert.

 

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:15)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator