Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Rotterdam

Ellen Visser

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Rotterdam

Wat u van mij, Ellen Visser, als mediator in Rotterdam kunt verwachten

Bij een scheiding moeten afspraken gemaakt worden, en daar zijn regels en wetten voor. Toch weet ik uit ervaring dat er vaak ruimte is om persoonlijke wensen en belangen in de afspraken op te nemen. Als mediator in Rotterdam heb ik veel ervaring met echtscheidingen en zoek ik samen met jullie naar de juiste oplossing voor de specifieke situatie. Op die manier kunnen we sterke afspraken maken voor de toekomst. Wilt u meer informatie ontvangen of een gratis kennismaking inplannen? Neem dan contact op zodat we direct de mogelijkheden door kunnen nemen.

Vragen? Of wilt u een gratis kennismaking inplannen
Neem contact op met Ellen Visser
Uw mediator in Rotterdam

Mediator in Rotterdam inschakelen bij een conflict

Een mediator in Rotterdam inschakelen is een verstandige keuze wanneer je in een conflict verwikkeld geraakt bent. Ongeacht of het conflict recentelijk ontstaan is of het een jarenlang slepend probleem is; de mediator in Rotterdam is de expert op het gebied van conflictbemiddeling en werkt samen met alle betrokken partijen aan oplossingen.

Is communicatie niet meer zo makkelijk? Of komt er een conflict aan en wil je graag dat dit zo goed mogelijk afgehandeld wordt, zonder dat iedereen in de emoties van de situatie blijft hangen? Schakel dan een mediator in. Ga je scheiden en wil je samen met je partner afspraken maken over de toekomst? Neem dan contact met ons op zodat we een scheidingsmediator voor je in kunnen schakelen. Deze specialist heeft alle kennis in huis die nodig is om een scheiding te begeleiden.

Wanneer schakel je een mediator in Rotterdam in?

De mediator in Rotterdam is expert op het gebied van conflictbemiddeling. Dat betekent dat je de mediator in kunt schakelen wanneer je in een conflictsituatie beland bent. Bijvoorbeeld een ruzie met de buren vanwege een erfscheiding. Of een conflict met familieleden over de verdeling van een erfenis.

Bij een conflict zijn er verschillende opties. Een van de opties is het inschakelen van advocaten, die de gang naar de rechter maken. Deze oordeelt meestal in het voordeel van één partij. Op het moment dat de uitspraak komt, zijn de contacten al veel verder verstoord en komen er flinke rekeningen op de mat voor alle kosten die gemaakt zijn.

Kies je voor een mediator in Rotterdam, dan is het beeld anders. Deze is onafhankelijk en begeleidt vooral het overleg tussen de betrokken partijen, zodat constructieve gesprekken mogelijk zijn en er afspraken gemaakt kunnen worden die in het voordeel van alle betrokken partijen zijn. Ook is het traject van de mediator vaak véél korter dan het traject met een advocaat.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Een van de redenen waarom een mediator in Rotterdam zo populair is, is vanwege de lage kosten. De mediator werkt onafhankelijk, daarom is er slechts één nodig en niet twee, zoals het geval is bij een conflict waarbij een advocaat voor beide partijen ingeschakeld moet worden.

Daar komt bij dat je sommige contacten niet wilt verliezen, ook niet door een conflict. Op die momenten is het inschakelen van een mediator in Rotterdam helemaal een aanrader. Aangezien jullie samen afspraken moeten maken over de toekomst, is de kans veel groter dat het contact (enigszins) hersteld wordt.

 

Wat doet een scheidingsmediator in Rotterdam?

De scheidingsmediator is expert op het gebied van scheidingen. Dit kan het einde van een huwelijk zijn, maar ook de beëindiging van een geregistreerd partnerschap of scheiding van tafel en bed. In alle situaties moeten afspraken gemaakt worden over de toekomst en de verdeling van de bezittingen en schulden. Maar dat is niet alles. Vaak moeten er ook extra documenten opgesteld worden, zoals het ouderschapsplan en de omgangsregeling. De scheidingsmediator weet precies wat er geregeld moet worden. Daar komt bij dat onze scheidingsmediators in Rotterdam bevoegd zijn om het verzoekschrift tot scheiding in te dienen bij de rechter, zodat je geen extra kosten hoeft te maken voor een advocaat.

Schakel vandaag nog een mediator in Rotterdam in

Ben jij op zoek naar een mediator in Rotterdam – of een scheidingsmediator in Rotterdam wanneer je wilt scheiden – zorg er dan voor dat je een gerenommeerde mediator kiest. Wij werken uitsluitend samen met mediators met de juiste papieren en ervaring.

Wil je meer weten of direct een afspraak boeken? Neem dan contact met ons op zodat we direct naar jouw situatie kunnen kijken.

 

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator