Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Utrecht

Brechje Bos 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Utrecht

Wat u van mij, Brechje Bos, als mediator in Utrecht kunt verwachten

Een echtscheiding is een emotionele en stressvolle gebeurtenis in het leven. Als mediator ondersteun ik u beiden graag in deze tijden. Tijdens het mediationtraject zal ik u beiden tijdens de echtscheiding begeleiden en de gesprekken in goede banen leiden. Naast de formele zaken rondom de echtscheiding is ook de emotionele kant van groot belang. Tijdens het traject bied ik dan ook ten alle tijden genoeg ruimte voor uw beiden gevoelens en emoties. Ik help u graag op weg naar een nieuwe start. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen of plan een gratis kennismakingsgesprek. 

Vragen? Of een gratis intake inplannen
Contact opnemen met Brechje Bos
Uw mediator in Utrecht

Mediator in Utrecht inschakelen bij conflicten

De mediator in Utrecht is de expert die je inschakelt op het moment dat je in een conflict belandt of een conflict aan ziet komen. Meestal wordt de (scheidings)mediator in Utrecht te laat ingeschakeld. Een ontstaan conflict is dan meestal al geëscaleerd. Willen de betrokken partijen er liever geen advocaten en rechtszaken bij hebben, maar is onderlinge communicatie ook niet meer zo makkelijk mogelijk? Dan is de mediator de juiste specialist om de situatie te herstellen.

Wij hebben mediators in Utrecht voor alle mogelijke situatie waarin een conflict ontstaan is. Bijvoorbeeld bij zakelijke conflicten, een opgelopen ruzie met de buren of een conflict binnen de familie dat de onderlinge banden erg onder druk gezet heeft.

Wanneer schakel je een mediator in Utrecht in?

De mediator in Utrecht wordt ingezet bij conflictbemiddeling. Dat kan een conflict zijn dat je aan ziet komen over een bepaalde tijd, een conflict dat net ontstaan is of een probleem dat al maandenlang slepende gevolgen heeft. Doorgaans wordt aangeraden om de mediator zo vroeg mogelijk in te schakelen. Dat heeft een reden. De belangrijkste taak van de mediator in Utrecht is het herstellen van het contact, zodat onderling overleg weer mogelijk is. Wanneer het contact extreem verzuurd is omdat het conflict al tijden speelt, dan wordt de taak moeilijker en kan dit betekenen dat de mediator niet in zijn of haar missie slaagt.

Wij hebben mediators in Utrecht met verschillende specialisaties, zoals arbeidsmediation, familieconflicten en erfenisverdeling. Ook hebben we speciale mediators voor scheidingen, dit zijn onze scheidingsmediators in Utrecht.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

De prijs van een mediator in Utrecht is veel lager dan de prijs van de gemiddelde advocaat. Daar komt bij dat je genoeg hebt aan één mediator; deze werkt onafhankelijk en dat betekent dat het niet nodig is om een mediator voor alle betrokken partijen in te schakelen, wat wel het geval is wanneer je lijnrecht tegenover elkaar staat en besluit om advocaten in te schakelen. Ook komt het met een mediator nagenoeg nooit tot een rechtszaak, waarmee nog meer op de kosten bespaard kan worden.

Een ander voordeel heeft betrekking op de toekomst. Wanneer je advocaten en rechters inschakelt, dan is het herstellen van het contact in de toekomst zo goed als onmogelijk, omdat de verhoudingen nog verder verzuurd zijn. Gaan jullie in gesprek en maken jullie samen afspraken? Dan is de kans veel groter dat er goed contact mogelijk blijft, ook in de toekomst.

 

Wat doet een scheidingsmediator in Utrecht?

Een scheidingsmediator in Utrecht is gespecialiseerd in scheidingen. Daar kunnen de emoties en de belangen namelijk helemaal hoog oplopen, zeker wanneer er veel vermogen verdeeld moet worden of er kinderen bij betrokken zijn. In die gevallen is het belangrijk dat jullie goede afspraken kunnen maken en een vechtscheiding kunnen vermijden.

Een scheidingsmediator in Utrecht zorgt er niet alleen voor dat goede gesprekken mogelijk blijven. Hij of zij weet ook wat er precies geregeld moet worden, zoals de alimentatieberekening en het opstellen van een ouderschapsplan met omgangsregeling. Onze bevoegde scheidingsmediators in Utrecht zijn daarnaast ook bevoegd om het verzoekschrift tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank, zodat je geen extra kosten hebt voor nog een specialist.

Schakel vandaag nog een mediator in Utrecht in

Zit je op dit moment in een conflict of zie je een vervelende situatie aankomen waar je graag hulp bij wilt hebben? Schakel dan een mediator in Utrecht in. Voor echtscheidingen hebben we speciale scheidingsmediators in Utrecht, die ook ingeschakeld kunnen worden bij het beëindigen van geregistreerd partnerschap.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te boeken.

 

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 17:15)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator