Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Mediator Zwolle

Marieke Mulder 

MfN geaccrediteerd familiemediator | Rechtbankmediator | RvR geregistreerd High Trust | MfN registermediator | RFEA i.o

Mediation specialisaties:

Echtscheidingsmediation

Familie mediation

Arbeidsmediation

Zakelijke mediation

  1. Home
  2.  ▶ Mediator Zwolle

Wat u van mij, Marieke Mulder, als mediator in Zwolle kunt verwachten

Er komt veel bij een scheiding kijken en het heeft vaak ingrijpende gevolgen. Tegelijkertijd moeten er afspraken gemaakt worden, wat lang niet altijd makkelijk is met alle emoties en onrust. Dat is waar ik in beeld kom. Als professionele scheidingsmediator in Zwolle begeleid ik de gesprekken en zorg ik ervoor dat je alle benodigde informatie hebt om de juiste keuze te maken. Wil je meer weten of mij direct inschakelen? Neem dan contact met mij op, zodat ik je als scheidingsmediator in Zwolle verder kan helpen.

Vragen? Of een gratis kennismakingsgesprek plannen
Neem contact op met Marieke Mulder
Uw mediator in Zwolle

Mediator in Zwolle voor conflictbemiddeling

Ben je betrokken bij een conflict of zit je in een situatie waarbij communicatie lastig én noodzakelijk is? Dan is de mediator in Zwolle de expert die je verder kan helpen. Ongeacht de situatie waar je je in bevindt. Onze mediators in Zwolle kunnen je helpen bij een Arbeidsconflictburenruzie, contractbreuk of een scheiding.

De mediator in Zwolle is een onafhankelijk specialist die voor beide partijen werkt en die er voornamelijk voor zorgt dat goede communicatie mogelijk is. Je hoeft niet direct de beste vrienden te worden, maar het is wel de bedoeling dat de communicatie goed genoeg is om sterke en constructieve afspraken te maken met de andere partij. Op die manier kunnen conflicten uit de wereld geholpen worden door de inzet van de mediator in Zwolle.

Wanneer schakel je een mediator in Zwolle in?

De mediator in Zwolle schakel je idealiter zo vroeg mogelijk in. De voornaamste taak van de mediator is namelijk het herstellen van contact, zodat het maken van afspraken mogelijk is. Is het contact nog steeds redelijk goed? In dat geval heeft de mediator minder werk aan het herstellen van het contact, waardoor het makkelijker is om direct te beginnen met het maken van goede afspraken.

De mediator in Zwolle kan ingeschakeld worden bij een burenruzie, een arbeidsconflict, een echtscheiding, een conflict binnen de familie of een ruzie rond het verdelen van een erfenis. Op elk moment waarop een conflict ontstaat, is praten over het conflict en het samen zoeken naar oplossingen de beste manier om de situatie op te lossen. Aangezien praten niet altijd even makkelijk is, is het handig om een mediator in Zwolle in te schakelen. Deze zorgt er namelijk voor dat er gewoon gepraat kan worden. Uiteraard komen daar emoties bij kijken, maar de mediators zullen altijd aansturen op het vinden van een oplossing, zodat de betrokken partijen niet te lang bij de problemen blijven hangen.

Besparen op de kosten door een mediator in te schakelen

Op het moment dat je een mediator in Zwolle inschakelt, zijn er verschillende voordelen die direct opvallen. Allereerst heb je genoeg aan één mediator; deze werkt namelijk onafhankelijk, waardoor de mediator voor beide partijen werkt. Het is immers de bedoeling dat er tot een gezamenlijke oplossing gewerkt wordt. Dat is ook bevorderlijk voor de toekomst, in tegenstelling tot de situatie waarbij advocaten en rechters betrokken worden. Daarbij verzuren de relaties alleen maar verder.

Een scheidingsmediator zorgt er daarnaast voor dat een echtscheiding niet in een vechtscheiding verandert en dat is bijzonder wenselijk wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn.

 

Wat doet een scheidingsmediator in Zwolle?

Een scheidingsmediator in Zwolle is een specifieke mediator die ingeschakeld wordt bij scheidingen. Dat kan het einde van een huwelijk zijn, maar ook bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap. De scheidingsmediator zorgt ervoor dat je gewoon goede afspraken kunt maken met je (ex-)partner, door een vertrouwde en veilige omgeving op te zetten voor de gesprekken.

Daarnaast weet de scheidingsmediator in Zwolle precies wat er geregeld moet worden. Bijvoorbeeld het berekenen van de alimentatiebedragen, het opstellen van het ouderschapsplan en uiteraard het indienen van het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank. Dat mag je namelijk niet zelf doen.

Schakel vandaag nog een mediator in Zwolle in

Ben je verwikkeld in een conflict of zie je een lastige situatie aankomen waarbij veel gecommuniceerd moet worden, maar wat nu al lastig geworden is? Schakel dan een mediator in Zwolle in, zodat het wél mogelijk is om conflicten te analyseren en de belangen van de betrokken partijen te behartigen.

Bel of mail ons vandaag voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

 

Vragen? Bel mij

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator