Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Omgangsrecht voor kinderen
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Omgangsrecht

Omgangsrecht voor de kinderen na een echtscheiding

Kinderen hebben recht op omgang met beide ouders. Ook na de scheiding. Dan wordt dit recht het omgangsrecht genoemd. Het is belangrijk dat beide ouders hier goede afspraken over maken, zodat het omgangsrecht goed ingevuld kan worden na de echtscheiding. De afspraken worden opgenomen in een omgangsregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat de kinderen en ouders precies weten wat zij kunnen verwachten. Het biedt een kader én zorgt voor structuur en duidelijkheid. De omgangsregeling moet opgenomen worden in het ouderschapsplan, dat samen met het verzoek tot echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank door een advocaat of bevoegd mediator.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Het recht op contact met beide ouders

Alle kinderen hebben het recht om beide ouders te kunnen zien. Dit is een verplicht recht in Nederland. Wanneer een van de ouders weigert om akkoord te gaan met een omgangsregeling, dan kan de rechter dat eenduidig opstellen, waarbij beide ouders zich moeten houden bij wet.

Kan het omgangsrecht ontzegd worden?

Het recht op omgang is verplicht, maar dit recht kan ook ontzegd worden. Dit is het geval wanneer het beter is voor het kind om juist geen contact meer te hebben met de vader of de moeder. Dit moet door de rechter uitgesproken worden en hierbij is het zeer belangrijk dat je goede bewijzen in kunt dienen. Het recht op omgang wordt vaak ontzegd wanneer je duidelijk aan kunt tonen dat de omgang fysieke of mentale schade oplevert bij het kind, de ouder bijzonder ongeschikt is voor omgang met het kind of er andere zwaarwegende belangen zijn die omgang onmogelijk maken.

Is het kind ouder dan 12 en heeft het kind zelf grote bezwaren tegen de omgang met een van de ouders? Ook dan kan het recht op omgang ontzegd worden.

Hoe zet je een omgangsregeling op?

De omgangsregeling is een belangrijk gedeelte van de stappen die je moet zetten om de echtscheiding rond te krijgen. Het is relatief makkelijk om een regeling op te zetten wanneer je nog goed kunt communiceren met je partner. Jullie gaan dan samen aan tafel zitten om afspraken te maken, waarbij de belangen van de kinderen vooral naar voren gebracht worden. Er kan een regeling gemaakt worden met betrekking tot de weekenden, een bredere regeling of zelfs een complete co-ouderschapsregeling, of birdnesting.

Komen jullie er niet uit?

Niet alle stellen komen er zelf uit bij het opstellen van een omgangsregeling. Wanneer de communicatie al verzuurd is, is het niet makkelijk om samen afspraken te maken. Zeker niet wanneer het gaat om de kinderen. Je hebt dan verschillende opties. Je kunt kiezen voor een mediator. Dit is een expert die het overleg begeleidt, waardoor je constructieve afspraken kunt maken met je partner. Dat is een oplossing die goed past bij stellen die wel afspraken willen maken, maar dit zelf niet kunnen.

Is die optie al verleden tijd? Dan wordt het een zaak voor de rechter. Kinderen ouder dan 12 jaar worden ook voor de rechter gevraagd, omdat hun mening van belang is. Dat kan een flinke stap zijn voor de kinderen. Vindt jouw kind dat veel te eng? Dan kan hij of zij een brief schrijven aan de rechter, wat een tussenoplossing is die lang niet altijd werkt omdat het opstellen van wensen op schrift niet direct makkelijk is voor kinderen.

Daarom wordt vaak eerst geprobeerd om samen – al dan niet met een mediator – tot oplossingen te komen. Dat is beter voor de kinderen en vaak ook beter met het oog op de kosten.

Voor wie geldt het omgangsrecht eigenlijk?

Omgangsrecht geldt niet alleen voor de ouders met gezag en erkenning. Het geldt ook voor de biologische vader die het kind niet erkend heeft, bloedverwanten in de tweede groot (oma’s, opa’s, ooms en tantes) en pleegouders die het kind langer dan een jaar in huis gehad hebben.

Oma’s en opa’s lopen vaak tegen de situatie op, omdat zij vaak geen recht op omgang af kunnen dwingen. Dit kunnen zij uitsluitend wanneer zij een essentiële bijdrage geleverd hebben aan de opvoeding van hun kleinkind en dit aan kunnen tonen. Kunnen zij dit niet, dan kunnen zij geen omgangsrecht afdwingen via de rechter. Het is aan de ouders om dit mee te nemen in een eventuele regeling. Nu of op de iets langere termijn wanneer de situatie genormaliseerd is.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator