Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Omgangsregeling kinderen
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Omgangsregeling kinderen

Omgangsregeling voor de kinderen

Ouders hebben omgangsrecht met betrekking tot hun kinderen. Dat recht is bij wet vastgesteld, maar jullie zullen zelf goede afspraken moeten maken om dit in de praktijk uitvoerbaar te maken. De afspraken die gemaakt worden rond de omgang met de kinderen, komen in de omgangsregeling te staan. De omgangsregeling is een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan wanneer jullie gaan scheiden en samen minderjarige kinderen hebben.

De afspraken moeten duidelijk op papier komen te staan. Dit kun je in theorie zelf. In de praktijk zien we regelmatig dat er een mediator ingeschakeld wordt om het proces te vereenvoudigen, zodat er makkelijker en sneller goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat is een omgangsregeling voor de kinderen eigenlijk?

In de omgangsregeling staan alle afspraken die jullie gemaakt hebben over de omgang van beide ouders met de betrokken kinderen. De ouder met de meeste ouderlijke taken wordt de verzorgende ouder en heeft de kinderen doorgaans het vaakst. In de regeling moet bepaald worden wanneer de kinderen bij de andere ouder zijn. Jullie mogen helemaal zelf bepalen hoe jullie dit in willen vullen. Het is wel van belang dat de wensen en belangen van de kinderen centraal komen te staan, in zoverre dit haalbaar is.

Komen jullie er samen niet uit, ook niet met een mediator? Dan gaat de omgangsregeling naar de rechter, die aan de hand van verschillende factoren een regeling opstelt. Daar moeten beide ouders zich vervolgens aan houden.

Een omgangsregeling opstellen, hoe werkt dat?

Wanneer jullie een omgangsregeling opstellen, gaat het vaak om de leeftijd en de belangen van de kinderen. Een baby elke dag verplaatsen is niet ideaal. Jonge kinderen hebben daarnaast behoefte aan regelmaat en structuur, waardoor meerdere verhuizingen per week niet wenselijk zullen zijn, zeker niet wanneer dit niet in het karakter van de kinderen ligt. Bij kinderen die al wat ouder zijn, is het makkelijker om regelmatig ergens anders te wonen. Deze kinderen willen zelf ook graag inspraak hebben in de omgangsregeling die opgesteld wordt door de ouders.

Vaak komt de praktische kant al snel boven bij de omgangsregeling. Bepaalde werkuren zijn niet te verzetten bijvoorbeeld, de locatie van de school ten opzichte van de woonadressen van papa en mama, de clubs waar de kinderen heen moeten. Daarom is het goed om naar het complete beeld te kijken. Zeker bij de regelingen die we tegenwoordig steeds vaker zien, want de vaders krijgen een steeds grotere rol in plaats van de eens per twee weekenden regelingen van weleer.

Wanneer beide ouders ongeveer evenveel zorgdragen voor de kinderen, wordt gesproken van een co-ouderschap. Die vorm zien we steeds vaker tegenwoordig. Hierbij is het goed om duidelijke afspraken te maken en gedurende de regeling te kijken wat de kinderen zelf prettig vinden. Een flexibele opstelling van beide ouders is doorgaans het beste voor de belangen van de kinderen.

Merk je dat de kinderen bepaalde wensen hebben die niet binnen de huidige omgangsregeling passen? Probeer dan samen met je ex te kijken naar een aanpassing van de situatie, zodat de kinderen zich hier prettiger bij voelen.

De omgangsregeling is een verplichting

De afspraken in de omgangsregeling zijn geen richtlijnen of vrijblijvende afspraken. Het is een verplichting die nageleefd moet worden. Besluit je ex zich niet aan de afspraken te houden, dan ga je naar de rechter. Deze zet er een dwangsom op. Werkt het helemaal niet en houdt je ex zich aan geen enkele afspraak? Dan komt de zaak ook bij de rechter terecht. Hierbij moet je met goede argumenten komen, want de rechter past niet zomaar een bestaande omgangsregeling aan. Heb je goede argumenten, dan wordt de omgangsregeling aangepast en zal je ex zich hieraan moeten houden.

Dit kost tijd. Wanneer je geen tijd hebt, kun je een kortgeding aanspannen. In dit geval doet de rechter een snellere uitspraak die een voorlopige duur heeft. Vooral tijdens vakantieperiodes is dat handig, om bijvoorbeeld toestemming van de rechter te krijgen voor een vakantie naar het buitenland wanneer jouw ex dit weigert.

Je kunt overigens niet zelf zomaar naar de rechter stappen om een geding aan te spannen, een omgangsregeling aan te vragen of de omgangsregeling te laten wijzigen. Dit kan alleen via een advocaat of een bevoegd mediator. Heb je hier hulp bij nodig of wil je meer advies over de mogelijkheden die jij hebt in jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij kunnen je helpen bij het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en aanverwante zaken. Daarnaast hebben wij altijd de mediator die jou verder kan helpen.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator