Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Partneralimentatie

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Partneralimentatie

Partneralimentatie

Tijdens het huwelijk of het samenwonen zijn jullie verplicht elkaar te onderhouden. Dit stopt niet automatisch bij een scheiding. De onderhoudsplicht is een van de weinige verplichtingen die behouden blijft na de echtscheiding. De onderhoudsplicht geldt niet voor mensen die uitsluitend samengewoond hebben; er is alleen sprake van deze plicht wanneer je getrouwd geweest bent of een geregistreerd partnerschap had.

De onderhoudsplicht kan resulteren in partneralimentatie, vooral wanneer je zelf een laag inkomen hebt en je jezelf niet kunt voorzien in het levensonderhoud.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Zelf afspraken maken over partneralimentatie

Wanneer jullie op een goede manier uit elkaar gaan, dan is het vaak nog mogelijk om onderlinge afspraken te maken. Ook over de partneralimentatie, al is dit vaak een lastig punt omdat het om geld gaat over een langere periode. Daarnaast vindt de betaler het bedrag al snel te hoog, waar de ontvanger graag meer zou zien.

Ook wanneer jullie goed uit elkaar gaan, kan de partneralimentatie zorgen voor wrijving. Zet dit daarom even opzij en laat een alimentatieberekening doen door een onafhankelijk specialist. Op die manier vermijd je alsnog een vechtscheiding en weten alle partijen direct dat de alimentatie op een eerlijke manier berekend is. Een alimentatie-expert kan je helpen bij het berekenen van het juiste bedrag.

Wil je direct de juiste specialist vinden? Neem dan contact met ons op zodat we je direct verder kunnen helpen en de scheiding in gang gezet kan worden.

Hoelang duurt de partneralimentatie eigenlijk?

Jullie mogen onderling afspraken maken over de duur van de partneralimentatie, daarin zijn jullie volledig vrij. Op het moment dat er geen afspraken gemaakt zijn over de duur, vallen de afspraken onder de wettelijke regels. Op het moment dat de ex-partner zichzelf in levensonderhoud kan voorzien, overlijdt of met nieuwe partner trouwt of samen gaat wonen, vervalt de alimentatieplicht.

Gebeurt bovenstaande niet? Dan wordt er gekeken naar de wettelijke maximale duur van partneralimentatie.

Wijzigingen aanbrengen in de partneralimentatie

Er zijn verschillende situaties waarin je als betaler een aanvraag in kunt dienen om de partneralimentatie te wijzigen of volledig stop te zetten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je je baan verlies of zelfs volledig arbeidsongeschikt wordt. Dit zorgt ervoor dat jouw inkomen aanzienlijk vermindert en dat zorgt ervoor dat jouw draagkracht flink terugvalt.

Op dat moment moet je een aanvraag indienen om de partneralimentatie te stoppen of te verlagen. Dat kan in overleg met je ex-partner, maar in de meeste gevallen heb je hier een expert bij nodig die je hierbij helpt.

Heb je hulp nodig bij het berekenen van de partneralimentatie, wil je dat een expert met je meekijkt of wil je met een beetje begeleiding zelf afspraken maken met je ex-partner? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je verder te helpen met jouw specifieke situatie, want het zijn de omstandigheden die bepalend zijn voor de partneralimentatie. 

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator