Partneralimentatie
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Partneralimentatie
Tijdens het huwelijk of het samenwonen zijn jullie verplicht elkaar te onderhouden. Dit stopt niet automatisch bij een scheiding. De onderhoudsplicht is een van de weinige verplichtingen die behouden blijft na de echtscheiding. De onderhoudsplicht geldt niet voor mensen die uitsluitend samengewoond hebben; er is alleen sprake van deze plicht wanneer je getrouwd geweest bent of een geregistreerd partnerschap had.
De onderhoudsplicht kan resulteren in partneralimentatie, vooral wanneer je zelf een laag inkomen hebt en je jezelf niet kunt voorzien in het levensonderhoud.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Zelf afspraken maken over partneralimentatie
Wanneer jullie op een goede manier uit elkaar gaan, dan is het vaak nog mogelijk om onderlinge afspraken te maken. Ook over de partneralimentatie, al is dit vaak een lastig punt omdat het om geld gaat over een langere periode. Daarnaast vindt de betaler het bedrag al snel te hoog, waar de ontvanger graag meer zou zien.
Ook wanneer jullie goed uit elkaar gaan, kan de partneralimentatie zorgen voor wrijving. Zet dit daarom even opzij en laat een alimentatieberekening doen door een onafhankelijk specialist. Op die manier vermijd je alsnog een vechtscheiding en weten alle partijen direct dat de alimentatie op een eerlijke manier berekend is. Een alimentatie-expert kan je helpen bij het berekenen van het juiste bedrag.
Wil je direct de juiste specialist vinden? Neem dan contact met ons op zodat we je direct verder kunnen helpen en de scheiding in gang gezet kan worden.
Hoelang duurt de partneralimentatie eigenlijk?
Jullie mogen onderling afspraken maken over de duur van de partneralimentatie, daarin zijn jullie volledig vrij. Op het moment dat er geen afspraken gemaakt zijn over de duur, vallen de afspraken onder de wettelijke regels. Op het moment dat de ex-partner zichzelf in levensonderhoud kan voorzien, overlijdt of met nieuwe partner trouwt of samen gaat wonen, vervalt de alimentatieplicht.
Gebeurt bovenstaande niet? Dan wordt er gekeken naar de wettelijke maximale duur van partneralimentatie.
Wijzigingen aanbrengen in de partneralimentatie
Er zijn verschillende situaties waarin je als betaler een aanvraag in kunt dienen om de partneralimentatie te wijzigen of volledig stop te zetten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je je baan verlies of zelfs volledig arbeidsongeschikt wordt. Dit zorgt ervoor dat jouw inkomen aanzienlijk vermindert en dat zorgt ervoor dat jouw draagkracht flink terugvalt.
Op dat moment moet je een aanvraag indienen om de partneralimentatie te stoppen of te verlagen. Dat kan in overleg met je ex-partner, maar in de meeste gevallen heb je hier een expert bij nodig die je hierbij helpt.
Heb je hulp nodig bij het berekenen van de partneralimentatie, wil je dat een expert met je meekijkt of wil je met een beetje begeleiding zelf afspraken maken met je ex-partner? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je verder te helpen met jouw specifieke situatie, want het zijn de omstandigheden die bepalend zijn voor de partneralimentatie.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur