Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Relatietherapie en coaching
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediators & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Relatietherapie en coaching

Relatietherapie en coaching in plaats van scheiden?

Een scheiding heeft grote gevolgen. In sommige gevallen is de verliefdheid weg en lijkt er geen klik meer te zijn. Is dat het moment waarop je een scheiding in werking zet, of kun je wellicht met relatietherapie en coaching je huwelijk redden? Weet je niet zeker of een scheiding de juiste keuze is en zijn beide partners bereid om te werken aan de situatie? Dan hoeft een echtscheiding niet de enige optie te zijn.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Geen verliefdheid meer

In het begin van elke relatie is sprake van verliefdheid. Vlinders in je buik, een gevoel alsof je in de wolken bent. Naarmate de tijd vordert, neemt de verliefdheid af omdat de spanning minder wordt. Het wordt ‘houden van’ in plaats van ‘verliefd zijn op’. Dat zorgt voor een heel andere situatie, waarin jullie partners worden. Het is belangrijk om goed te blijven praten met elkaar en de band goed te houden.

Dat is niet iets dat altijd vanzelfsprekend is. Daarom is relatietherapie en coaching opgezet. In feite leer je met elkaar communiceren, zodat jullie bent veel sterker wordt. Zoals je wellicht al in kunt schatten, vergt dit wel inspanning van beide partijen. Daarom moeten jij én je partner hier wel echt voor openstaan.

Ruzies zijn niet het einde van een relatie

Ruzies komen in elke relatie voor. Ruziën kan goed zijn voor je relatie, omdat je op die manier meningsverschillen uit kunt spreken en samen tot een compromis kunt komen. Daarvoor is wel een eerlijke en open manier van praten nodig, want compleet langs elkaar heen leven of kwetsende opmerkingen zijn natuurlijk uit den boze. Dat doet helemaal niets goeds voor je relatie.

Bij relatietherapie leer je constructief ruziemaken. Dat is praktisch, want je merkt al binnen korte tijd enorme verschillen. Ruzies worden iets goeds in plaats van een reden om nieuw servies te kopen.

Vreemdgaan

Wanneer een van de partners overspel pleegt, dan is dit een enorme breuk in de relatie. Vaak geeft het ook aan dat er iets mist in de relatie. Wanneer er een vertrouwensbreuk is door overspel en het vreemdgaan te maken heeft met een ontwrichting of gemis in de relatie, dan kan relatietherapie de uitkomst bieden. Zeker wanneer je hier op een eerlijke en open manier over kunt praten.

Een seksloze relatie

Geen enkele relatie is perfect. Er zijn altijd momenten waarop het even iets minder gaat of je meer tijd voor jezelf wilt dan voor je partner. Dit kan betekenen dat er even of langere tijd geen seks is in de relatie. Dit kan ervoor zorgen dat een van de partners zich minder gewild voelt en uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat er helemaal geen seks meer in de relatie zit. Met het gebrek aan intimiteit (en een moment om stoom af te blazen), kun je uit elkaar groeien. Ook hierbij is relatietherapie een goede uitkomst, omdat je hierbij handvatten aangereikt krijgt die de relatie kunnen redden.

Kies je voor relatietherapie?

Er wordt vaak gedacht dat relatietherapie een enorme stap is en dat je hiermee toegeeft dat de relatie faalt. Dat is niet het geval. Kiezen voor relatietherapie is kiezen voor je huwelijk, om te kijken of een ontwrichte relatie weer hersteld kan worden.

Weet je niet zeker of scheiden de juiste optie is en zijn beide partners bereid om extra inspanningen te leveren, om te zien of er nog leven in de relatie zit? Dan is relatietherapie een logischere keuze dan een echtscheiding. De huisarts kan je doorverwijzen naar een geschikte therapeut en kan direct vertellen welke vergoedingen mogelijk zijn.

 

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator