Scheiden als ondernemer; Hoe werk dat?
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Scheiden als ondernemer, hoe werkt dat?
Bij elke scheiding moeten dingen geregeld worden en zijn afspraken belangrijk om je goed voor te kunnen bereiden op de toekomst. Dat kan best lastig zijn, want emoties spelen vaak een grote rol en door de belangen komen de betrokken partijen al snel tegenover elkaar te staan. Heb je een onderneming en ga je scheiden? Dan zijn de belangen nog groter. Hierbij wordt eerst gekeken naar jullie huwelijk. Hoe zijn jullie getrouwd? Huwelijkse voorwaarden, gemeenschap van goederen of een andere vorm? Dit is bepalend voor de manier waarop de bezittingen – en dus je eigen bedrijf – verdeeld gaan worden.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Getrouwd op basis van huwelijkse voorwaarden
Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen en start je een onderneming, dan is het verstandig om direct huwelijkse voorwaarden op te laten stellen. Dit kan bij een notaris. Op die manier houd je het bedrijf namelijk buiten schot bij een scheiding, zodat het bedrijf gewoon de toekomst zal zien.
Huwelijkse voorwaarden zijn het beste uitgangspunt bij een scheiding als ondernemer. Ben je echter in gemeenschap van goederen getrouwd, heb je een onderneming en zijn de voorwaarden niet aangepast? Dan moet je bedrijf ook gedeeld worden bij een scheiding. In de meeste gevallen betekent dit dat de onderneming direct in de problemen komt, omdat de helft verdwijnt.
Lastiger scheiden als ondernemer
Wanneer je ondernemer bent, betekent dit dat een scheiding net wat meer voeten in de aarde heeft. Het heeft gevolgen voor de belastingen, het bestaansrecht van de onderneming en het kan zelfs gebeuren dat je een advocaat op het gebied van arbeidsrecht nodig hebt om alles in goede banen te geleiden. Zeker wanneer je partner in loondienst is, want dan moet ook het ontslag op een goede manier geregeld worden.
Daarom wordt er vaak gekozen voor een speciale advocaat bij een scheiding als ondernemer. Of een gespecialiseerde mediator die de juiste papieren heeft. Op die manier heb je direct een specialist in de arm die je verder kan helpen en advies op maat kan geven. Dat is nodig, want je wilt graag na de scheiding ook verder met je onderneming.
Schakel altijd op een tijd een specialist in. Aan het begin van de scheiding lijkt het vaak makkelijk om plannen te maken en zijn beide partners nog redelijk gewillig om afspraken te maken. Wanneer het bedrijf aan de orde van de dag komt, kan de sfeer echter al snel omslaan. Ook wanneer dit betekent dat je de onderneming verliest. Onze specialisten zorgen ervoor dat beide partijen het juiste krijgen, door bemiddeling, overleg en kennis van de regelgeving.
Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of advies op maat, zodat ook jij precies weet waar je op moet letten bij een scheiding als ondernemer.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur