Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Taxatie en het verdelen van eigendommen

Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaat of mediator voor uw echtscheiding

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator of advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Taxatie en verdeling van de bezittingen

Taxatie en het verdelen van de eigendommen

Wanneer je gaat scheiden, kom je in een roerige periode terecht. Niet alleen komt er een einde aan een belangrijke fase in je leven, de opgebouwde bezittingen en eigendommen moeten ook verdeeld worden. De vakterm hiervoor is boedelscheiding. In de meeste gevallen wordt een expert ingeschakeld om dit proces sneller en eerlijker te laten verlopen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Wat houdt taxeren precies in?

Bij een taxatie wordt de waarde van een bepaald object bepaald. Dat kan een woning zijn, een vaas, een serviesgoed op een antiek meubelstuk. Aan alle bezittingen wordt een prijs gekoppeld die overeenkomst met de markwaarde van het object. Dit resulteert in een lange lijst met een totale waarde. Het idee bij een gelijkwaardige verdeling is dat beide partijen ongeveer evenveel overhouden na het verdelen van de bezittingen.

Taxeren wordt gedaan door een objectieve taxateur. Kun je zelf geen taxateur vinden? Schakel ons dan in. Wij zoeken graag een ervaren specialist bij jou in de buurt om het je wat makkelijker te maken.

Emoties spelen vaak een grote rol

Sommige dingen hebben alleen materiële waarde. Andere bezittingen hebben emotionele waarde. Bijvoorbeeld omdat ze van een overleden familielid komen, of omdat je er een bepaalde band mee opgebouwd hebt door de jaren heen. Het verdelen van de bezittingen kan uitmonden in een lange strijd met ruzies en onenigheid, maar daar heeft niemand baat bij.

Toch blijkt keer op keer da het verdelen van bezittingen telkens weer zorgt voor onenigheid. Een vlotte en eerlijke verdeling is het echter het beste wanneer je de scheiding zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Tegelijkertijd wil je wel je mening uit kunnen spreken en in overleg kunnen gaan over bepaalde bezittingen.

De mediator helpt hierbij. De mediator zorgt ervoor dat er gewoon gepraat en overlegd kan worden, in een vertrouwde en veilige omgeving. Onze ervaring is dat dit veel betere en constructievere oplossingen biedt, waarbij alle partijen met compromissen en goed resultaat kunnen boeken. Vooral door gewoon normaal met elkaar te kunnen blijven praten.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Is taxatie nou eigenlijk echt nodig?

Taxatie lijkt wat overbodig, of zelfs ‘lastig doen’ tijdens een echtscheiding. In alle eerlijkheid is het echter de beste manier om een verdeling plaats te laten hebben en iedereen een juist aandeel te geven. De onafhankelijke houding van de taxateur draagt bij aan een eerlijke verdeling. Blijkt dat een van de partners meer in waarde heeft dan de ander? Dan wordt er verrekend, of wordt er nog eens naar de lijst gekeken. Wanneer de verdeling rond is, is dit proces van de scheiding klaar en kan er gekeken worden naar de volgende stappen.

Wat doet de taxateur nou eigenlijk?

Jij en je ex-partner lopen het huis door, kijken in de garage en op de eigen grond. Jullie maken een lijst van alle bezittingen die belangrijk zijn; ook de bezittingen die al gegarandeerd naar één van de personen gaat. Vervolgens gaat de taxateur aan de slag met de lijst en plakt een marktwaarde op alle bezittingen, om zo een totaalplaatje te maken. Alle eigendommen hebben een bepaalde dagwaarde en dat is wat de taxateur als uitgangspunt neemt. Aangezien het totale plaatje de verdeling wordt, is het belangrijk dat reeds verdeelde bezittingen ook meegenomen worden. Anders kan er alsnog onenigheid bestaan na de scheiding en het is verstandig om dit te voorkomen.

Heb jij de hulp nodig van een mediator of een taxateur bij de scheiding? Wacht dan niet te lang. Wanneer je vandaag alvast contact met ons opneemt, kunnen we direct voor je kijken naar een specialist die bij jou past. Op die manier kan de scheiding sneller in gang gezet worden, waardoor alle betrokken partijen sneller verder kunnen met het normale leven na een scheiding.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator