Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Vakantie- en feestdagenregeling

Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Vakantie en feestdagenregeling

Vakantie- en feestdagenregeling

Wanneer jullie gaan scheiden, dan zijn er veel dingen die geregeld moeten worden. Zijn er minderjarige kinderen in het huwelijk? Dan moet er ook een omgangsregeling opgesteld worden die bij de echtscheiding naar de rechter gaat. De feestdagen en vakantiedagen moeten ook verdeeld worden. Dit wordt de feestdagenregeling genoemd en is onderdeel van het ouderschapsplan.

Jullie mogen zelf onderling afspraken maken over de verdeling. Daar zijn jullie vrij in. In de praktijk valt dit echter vaak anders uit, omdat er al snel onenigheid kan ontstaan. In dat geval kun je een mediator inschakelen die jullie begeleidt bij de gesprekken.

Wil je een regeling opzetten samen met je partner? Dan hebben we op deze pagina alvast een aantal voorbeelden opgezet waar je mee aan de slag kunt als basis.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Verdeling van de vakanties van school

De vakanties moeten op een eerlijke manier verdeeld worden. Daarbij worden de wensen van de ouders en kinderen meegenomen. Je kunt zelf afspraken maken, maar vaak wordt ervoor gekozen om geen periodes langer dan twee weken aaneengesloten te kiezen voor een van de ouders. Je kunt de vakanties voor de komende jaren nu al bespreken met je partner, aangezien de vakanties van school al vaststaan.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene vakantie bij de moeder te doen en de volgende bij de vader. Zeker bij schoolvakanties van één week is dat praktisch. De zomervakantie wordt in tweeën gedeeld, waarbij de ouders de kinderen ongeveer even veel hebben.

Een andere optie is alle vakanties splitsen, waarbij beide ouders de kinderen de helft van de vakantie hebben.

Welke vorm je ook kiest, vraag eerst de kinderen eens wat zij het liefste willen. Je hoeft niet te doen wat de kinderen het liefste hebben, maar het is wel handig om hier rekening mee te houden. Uiteindelijk gaat het immers (ook) om het belang van je kind.

Feestdagen verdelen

Feestdagen verdelen is vaak flink lastiger dan het verdelen van vakanties, aangezien feestdagen vaak gepaard gaan met vieringen. Je kunt ervoor kiezen om de feestdagen door te laten lopen via de normale regeling die getroffen is. Je kunt de feestdagen ook op een rijtje zetten en zelf de helft van de dagen claimen en je ex de overige dagen laten kiezen. Ook kun je het rouleren door volgend jaar de dagen om te draaien, om zo ook een eerlijke verdeling te hebben.

De verjaardagen verdelen

Bij het verdelen van de verjaardagen komt iets meer kijken. Vaak wordt er al gekeken naar waar het kind de avond voor de verjaardag viert, omdat de viering zeker bij jongere kinderen al vroeg op de dag begint. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het verdelen van verjaardagen. Zo kun je hier ook weer kiezen voor een verjaardag bij mama in het ene jaar en papa in het jaar erop. Je kunt de dag ook in tweeën delen om zo de verjaardag op te delen. En, wanneer jullie nog prima door een deur kunnen samen, jullie kunnen er ook voor kiezen om de verjaardag samen te vieren op de plek waar het kind op dat moment verblijft.

Ouderschapsplan opstellen

Alle afspraken die je maakt over de vakanties en de feestdagen worden opgenomen in het ouderschapsplan, dat op zijn beurt weer een verplicht onderdeel is bij een echtscheiding met minderjarige kinderen. Het is fijn om de afspraken duidelijk op een rijtje te hebben, want dit is in het voordeel van zowel de ouders als de kinderen.

Heb je hulp nodig bij het verdelen van de dagen of wil je op een goede manier kunnen overleggen met je ex door een mediator in te schakelen? Neem dan eens contact met ons op. We helpen je graag verder met het vinden van oplossingen die passen bij de wensen van de ouders en de kinderen, zodat jullie kunnen beginnen aan het opbouwen van een nieuwe toekomst.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator