Vakantie- en feestdagenregeling
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Mediator & advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Vakantie- en feestdagenregeling
Wanneer jullie gaan scheiden, dan zijn er veel dingen die geregeld moeten worden. Zijn er minderjarige kinderen in het huwelijk? Dan moet er ook een omgangsregeling opgesteld worden die bij de echtscheiding naar de rechter gaat. De feestdagen en vakantiedagen moeten ook verdeeld worden. Dit wordt de feestdagenregeling genoemd en is onderdeel van het ouderschapsplan.
Jullie mogen zelf onderling afspraken maken over de verdeling. Daar zijn jullie vrij in. In de praktijk valt dit echter vaak anders uit, omdat er al snel onenigheid kan ontstaan. In dat geval kun je een mediator inschakelen die jullie begeleidt bij de gesprekken.
Wil je een regeling opzetten samen met je partner? Dan hebben we op deze pagina alvast een aantal voorbeelden opgezet waar je mee aan de slag kunt als basis.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Verdeling van de vakanties van school
De vakanties moeten op een eerlijke manier verdeeld worden. Daarbij worden de wensen van de ouders en kinderen meegenomen. Je kunt zelf afspraken maken, maar vaak wordt ervoor gekozen om geen periodes langer dan twee weken aaneengesloten te kiezen voor een van de ouders. Je kunt de vakanties voor de komende jaren nu al bespreken met je partner, aangezien de vakanties van school al vaststaan.
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene vakantie bij de moeder te doen en de volgende bij de vader. Zeker bij schoolvakanties van één week is dat praktisch. De zomervakantie wordt in tweeën gedeeld, waarbij de ouders de kinderen ongeveer even veel hebben.
Een andere optie is alle vakanties splitsen, waarbij beide ouders de kinderen de helft van de vakantie hebben.
Welke vorm je ook kiest, vraag eerst de kinderen eens wat zij het liefste willen. Je hoeft niet te doen wat de kinderen het liefste hebben, maar het is wel handig om hier rekening mee te houden. Uiteindelijk gaat het immers (ook) om het belang van je kind.
Feestdagen verdelen
Feestdagen verdelen is vaak flink lastiger dan het verdelen van vakanties, aangezien feestdagen vaak gepaard gaan met vieringen. Je kunt ervoor kiezen om de feestdagen door te laten lopen via de normale regeling die getroffen is. Je kunt de feestdagen ook op een rijtje zetten en zelf de helft van de dagen claimen en je ex de overige dagen laten kiezen. Ook kun je het rouleren door volgend jaar de dagen om te draaien, om zo ook een eerlijke verdeling te hebben.
De verjaardagen verdelen
Bij het verdelen van de verjaardagen komt iets meer kijken. Vaak wordt er al gekeken naar waar het kind de avond voor de verjaardag viert, omdat de viering zeker bij jongere kinderen al vroeg op de dag begint. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het verdelen van verjaardagen. Zo kun je hier ook weer kiezen voor een verjaardag bij mama in het ene jaar en papa in het jaar erop. Je kunt de dag ook in tweeën delen om zo de verjaardag op te delen. En, wanneer jullie nog prima door een deur kunnen samen, jullie kunnen er ook voor kiezen om de verjaardag samen te vieren op de plek waar het kind op dat moment verblijft.
Ouderschapsplan opstellen
Alle afspraken die je maakt over de vakanties en de feestdagen worden opgenomen in het ouderschapsplan, dat op zijn beurt weer een verplicht onderdeel is bij een echtscheiding met minderjarige kinderen. Het is fijn om de afspraken duidelijk op een rijtje te hebben, want dit is in het voordeel van zowel de ouders als de kinderen.
Heb je hulp nodig bij het verdelen van de dagen of wil je op een goede manier kunnen overleggen met je ex door een mediator in te schakelen? Neem dan eens contact met ons op. We helpen je graag verder met het vinden van oplossingen die passen bij de wensen van de ouders en de kinderen, zodat jullie kunnen beginnen aan het opbouwen van een nieuwe toekomst.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur