Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Vechtscheiding
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Vechtscheiding

Vechtscheiding: een gevecht tussen advocaten

Echtscheidingen zijn een vervelende en belastende periode. Vaak komen er veel emoties bij kijken en is het lastig om afspraken te maken, omdat alle partijen het beste voor zichzelf willen. In de meeste gevallen hebben kinderen zwaar te lijden onder een vechtscheiding, omdat de spanningen hoog oplopen en ouders openlijk voor de kinderen aan het ruziën zijn.

Het is het beste om een vechtscheiding te voorkomen. Maar dat is natuurlijk lang niet altijd mogelijk. Heb je het idee dat de scheiding uit kan monden in een vechtscheiding, schakel dan zo vroeg mogelijk een advocaat in (familierecht) of een mediator. Deze experts zorgen ervoor dat er een open gesprek mogelijk blijft, waardoor de vechtscheiding waarschijnlijk vermeden kan worden.

Nemen jullie beide een eigen advocaat? Dan zullen de advocaten onderhandelen over de afspraken, waarbij het een kwestie van geven en nemen is. Dit zorgt er wel voor dat de echtscheiding veel langer kan duren en dat de kosten van de scheiding hoog oplopen, vooral wanneer een van de partijen niet bereid is om water bij de wijn te doen.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Vechtscheidingen leveren altijd problemen op

Er zijn vechtscheidingen waarbij mishandeling plaatsheeft. Of waar ruiten ingegooid worden, auto’s bekrast worden of er veel modder gegooid wordt, ook op de social media en onder vrienden. Zulke situaties kunnen alleen maar verder escaleren en leveren eigenlijk nooit het gewenste resultaat op. Het is financieel, lichamelijk en geestelijk zeer belastend. Zijn er kinderen in het spel? Dan wordt het helemaal kwalijk, omdat kinderen vaak ernstig te lijden hebben onder een vechtscheiding.

Kinderen als machtsmiddel bij een vechtscheiding

Het laatste dat je wilt, is dat je kinderen ingezet worden tijdens een vechtscheiding als middel om druk uit te oefenen. Bijvoorbeeld door een omgangsregeling te weigeren wanneer jij niet toegeeft bij de onderhandelingen over schulden of bezittingen. Voor kinderen is dit geen wenselijke situatie. Zeker niet wanneer de ouders zich bij de kinderen beklagen over hun ex-partner. Het zorgt voor verwarring en het zorgt er ook voor dat de kinderen geen veilige thuisplek meer hebben. Beland je in een vechtscheiding met je ex-partner? Zorg er dan in ieder geval voor dat de kinderen volledig buiten schot blijven. Zij hebben hier namelijk niets mee te maken.

Het allerbeste is om een vechtscheiding volledig te vermijden wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Leg dit vooral je ex-partner voor wanneer de situatie dreigt te escaleren, zodat jullie samen op zoek kunnen naar hulp zodat de kinderen gewoon kinderen kunnen blijven.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Hulp bij een vechtscheiding

Wil je een vechtscheiding vermijden of een goede advocaat of mediator vinden nu je al in een vechtscheiding beland bent? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder zodat de situatie zo snel mogelijk afgerond kan worden.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator