Vermogensverdeling
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Advocaat of mediator voor uw echtscheiding
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste mediator of advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Vermogensverdeling bij een echtscheiding
Bij een scheiding moet het vermogen ook verdeeld worden. De mediator is de aangewezen persoon om hierbij te assisteren. Enerzijds omdat deze weet waar exact op gelet moet worden, anderzijds omdat mediation een open en eerlijk gesprek mogelijk maakt. Een mediator met een financiële achtergrond kan daarnaast meer advies geven over de mogelijkheden. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste expert voor jouw situatie.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
Gemeenschap van goederen en vermogensverdeling
Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen, dan betekent dit dat al het vermogen gedeeld vermogen is van jullie beide. Alle verzekeringen, vastgoed (eigen huis), inboedel en beleggingen vallen onder het vermogen. Bij een scheiding moet dit opgedeeld worden. Letterlijk door de helft snijden kan echter vaak niet. Daarom moet het vermogen zo eerlijk mogelijk verdeeld worden. In sommige gevallen betekent dat het vermogen splitsen, in andere gevallen wordt er uitgekocht, waarbij een van de partners geld krijgt en daarmee niet langer eigenaar is; bijvoorbeeld bij het opdelen van een woning.
Beperkt gemeenschap van goederen sinds 2018
Huwelijken na 1 januari 2018 zijn doorgaans voltrokken op basis van beperkt gemeenschap van goederen. Wat betekent dit voor vermogensverdeling? Het betekent dat al het vermogen dat je vóór het huwelijk had, gewoon van jou blijft. Dat is geen onderdeel van de vermogensverdeling. Alleen het vermogen dat verzameld is gedurende het huwelijk wordt verdeeld, omdat dit gezamenlijk bezit is.
Huwelijkse voorwaarden en het verdelen van het vermogen
Bij huwelijkse voorwaarden worden afspraken gemaakt over bezittingen en de opdeling bij een scheiding. Dit kan een verrekening zijn op bepaalde gronden, maar vaak blijkt dit een lange weg omdat er niet jaarlijks verrekend is, waardoor het moeilijker wordt dan het lijkt. Daarom wordt er in sommige gevallen alsnog gekozen voor evenredige verdeling (gemeenschap van goederen) in plaats van huwelijkse voorwaarden, omdat het anders onmogelijk of te omslachtig wordt.
Niet alles valt echter zomaar onder het gemeenschappelijk vermogen. De volgende zaken komen niet aan bod wanneer het gaat om vermogensverdeling bij een scheiding:
- Verknochte goederen en schulden
- Erfenissen met een uitsluitingsclausule
- Recht op pensioen
- Geschonken goederen met uitsluitingsclausule
- Verzorgingsvruchtgebruik
Hulp bij vermogensverdeling van een mediator
Bij het verdelen van het opgebouwd vermogen komt veel onderhandelen en praten. In lang niet alle gevallen is het mogelijk om in goed overleg met je ex-partner afspraken te maken. Zeker niet wanneer de gemoederen al opgelopen zijn. Daarom raden we aan om een mediator in te schakelen, bij voorkeur op een vroeg moment zodat de gesprekken gewoon goed kunnen blijven verlopen.
Moet jullie vermogen verdeeld worden en wil je hier graag hulp bij, om het makkelijker, sneller en eerlijker te laten verlopen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, zodat we je direct verder kunnen helpen en de juiste mediator kunnen vinden voor jouw situatie.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur