Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Verzekeringen aanpassen
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaat of mediator voor uw echtscheiding

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste mediator of advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Verzekeringen

Verzekeringen aanpassen bij een echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende situatie. Er moet veel gebeuren in een korte periode. Het aan laten passen van verzekeringen is hier een belangrijk onderdeel van. Sommige verzekeringen moeten aangepast worden, andere moeten opgezegd of gewijzigd worden. In de meeste gevallen wordt hier een specialist voor ingeschakeld, om er zeker van te zijn dat er geen verzekeringen vergeten worden. Want het vergeten van verzekeringen komt vaker voor dan je denkt. Bij bezittingen denken we vooral aan inboedel en vastgoed (eigen huis), maar verzekeringen vallen hier ook onder.

Het is belangrijk om te kijken naar welke verzekeringen een bepaalde waarde hebben, welke verzekeringen aangepast moeten worden en welke verzekeringen vernieuwd moeten worden. We behandelen de verzekeringen allemaal voor je zodat je direct weet waar je op moet letten.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Verzekeringen die een bepaalde waarde hebben

Er zijn verzekeringen die met de tijd een bepaalde waarde opbouwen en die daarmee onder het vermogen vallen. Hierbij kun je denken aan een kapitaalverzekering, maar ook de levensverzekering, uitvaartverzekering en lijfrentepolis vallen hieronder.

Verzekeringen die echt aangepast moeten worden

Bepaalde verzekeringen moeten aangepast worden, mede omdat ze anders ongeldig verklaard kunnen worden. In de meeste gevallen moet de verzekering aangepast worden naar één verzekeringnemer, zoals bij een inboedel- of opstalverzekering, of autoverzekeringen die helemaal mogen vervallen omdat je niet langer een auto hebt.

Welke verzekeringen moeten opnieuw afgesloten worden?

Kom je in een nieuwe woning te wonen? Of heb je een andere auto aan moeten schaffen omdat je ex-partner de gezamenlijke auto gekregen heeft? Dan is het belangrijk dat je direct naar de verzekeringen kijkt. Goed verzekerd zijn is niet alleen belangrijk, in veel gevallen is het zelfs een verplichting.

Dat is tevens de reden waarom vaak gekozen wordt voor een juridisch specialist. Deze weet niet alleen welke verzekeringen aangepast, gewijzigd of opnieuw afgesloten moeten worden, deze specialist weet ook hoe je dit het beste kunt doen.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Vervallen van dekking door de verzekering

Zijn de verzekeringen niet actueel en niet aangepast, dan bestaat het risico dat de verzekering niet uitkeert. Wanneer jullie een gezamenlijke inboedelverzekering hebben en je ex-partner neemt alvast wat onverdeelde spullen mee naar een plek waar hij of zij nog geen inboedelverzekering heeft, dan is het risico dat jullie schade lijden wanneer daar ingebroken wordt of brand ontstaat. Dat is slechts een van de vele redenen waarom het actualiseren van de verzekeringen bij een echtscheiding een belangrijke stap is.

Tip: overzie al je verzekeringen eens!

Een echtscheiding is vervelend. Het nalopen van alle contracten en verzekeringen is naar alle waarschijnlijkheid nog veel vervelender. Toch is het goed om hier gewoon eens de tijd voor te nemen. Kijk direct eens kritisch naar de kosten van de verzekeringen en de dekkingen die de verzekeringsmaatschappij aanbiedt. Kan het niet veel goedkoper? Zijn er geen verzekeringsmaatschappijen die veel betere dekkingen aanbieden tegen dezelfde of zelfs lagere kosten?

Op die manier weet je zeker dat je goed verzekerd bent en de kans is groot dat je er ook nog eens een paar tientjes per maand mee bespaart.

Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste stappen tijdens een echtscheiding of wil je meer weten over de verzekeringen die jij na moet lopen nu je eenmaal gescheiden bent? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op zodat we direct samen de mogelijkheden door kunnen nemen.

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator