Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Voorlopige voorziening bij een scheiding
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Voorlopige voorziening

Voorlopige voorziening bij een scheiding

Op het moment dat je in een echtscheidingsprocedure belandt, zijn er veel onzekerheden. In de meeste gevallen is dat bijzonder onwenselijk. Je wilt juist duidelijkheid hebben over wie in het huis kan blijven wonen en wat er met de kinderen gebeurt. Hoe meer zekerheden er zijn, hoe makkelijker het wordt om de situatie leefbaar te houden. Daarom worden er voorlopige voorzieningen getroffen, waarbij voorlopige afspraken gemaakt worden.

De voorlopige voorziening wordt van kracht wanneer de rechter hier uitspraak over gedaan heeft. De voorziening blijft vervolgens gelden tot het moment waarop de echtscheiding definitief is.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

De voorlopige voorziening geeft vooral rust

De periode rond een echtscheiding is een hectische periode met veel onzekerheden. Tegelijkertijd spelen veel emoties mee en moeten afspraken gemaakt worden, zeker met het oog op de toekomst. Daarom is het wenselijk om alvast een aantal afspraken te hebben voor de tussenliggende periode. Op die manier wordt het namelijk veel makkelijker om de rust te hebben om afspraken te maken.

Heeft de rechter eenmaal uitspraak gedaan? Dan kun je hier niet tegen in beroep gaan. De situatie staat vast tot het moment waarop de scheiding definitief is. Je kunt wel een aanvraag indienen om de voorziening aan te laten passen. Dit is alleen mogelijk wanneer de voorlopige voorziening getroffen is op basis van incomplete of verkeerde gegevens.

Wat wordt besproken in de voorlopige voorziening?

In de voorlopige voorziening worden een aantal afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld ver het hoofdverblijf van de kinderen en de omgangsregeling tot het moment dat er vaste afspraken gemaakt worden bij de scheiding. Ook kan de boedelscheiding geregeld worden, inclusief de hoogte van de alimentatie die betaald moet worden.

De uiteindelijke opmaak van de voorlopige voorziening is afhankelijk van jouw situatie en de wensen van jou en je partner. Je kunt de aanvraag niet zelf bij de rechter deponeren, dat moet door een advocaat gedaan worden, of een bevoegd mediator. Hiervoor kun je altijd contact met ons opnemen, zodat we direct met je mee kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Hoe lang geldt de voorlopige voorziening?

De voorlopige voorziening is tijdelijk. Wanneer een verzoek voor een voorlopige voorziening ingediend is, heb je maximaal vier weken om een verzoek tot scheiding in te dienen. Wordt dit gedaan, dan blijft de voorziening geldig tot de uiteindelijke afspraken gemaakt zijn. Wordt er niet binnen vier weken een verzoek tot scheiding ingediend? Dan beslist de rechter wat er gebeurt met de voorlopige voorziening; deze kan dan vervallen wanneer de rechter hiertoe beslist.

Altijd met een advocaat of bevoegd mediator

Een verzoek tot voorlopige voorziening kun je niet zelf indienen. Dit moet gedaan worden door een bevoegd advocaat of een mediator met de juiste papieren. Al onze mediators hebben de bevoegdheid om dit in te dienen. Wij helpen je graag verder met het opstellen van een voorlopige voorziening, zodat je de rust hebt om de afspraken te maken die nodig zijn om de scheiding rond te krijgen.

Zijn er kinderen betrokken bij de scheiding of is het wenselijk dat er tussentijdse afspraken gemaakt worden met een andere reden? Zorg er dan voor dat er zo snel mogelijk aan een voorlopige voorziening gewerkt wordt, om de situatie makkelijker te maken voor alle betrokken partijen.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator