Voorlopige voorziening bij een scheiding
Begeleiding van A tot Z
Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies
Advocaten gespecialiseerd in echtscheidingen
Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z
Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat
Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten
Bel: 085-0640811 (Gratis advies)
Voorlopige voorziening bij een scheiding
Op het moment dat je in een echtscheidingsprocedure belandt, zijn er veel onzekerheden. In de meeste gevallen is dat bijzonder onwenselijk. Je wilt juist duidelijkheid hebben over wie in het huis kan blijven wonen en wat er met de kinderen gebeurt. Hoe meer zekerheden er zijn, hoe makkelijker het wordt om de situatie leefbaar te houden. Daarom worden er voorlopige voorzieningen getroffen, waarbij voorlopige afspraken gemaakt worden.
De voorlopige voorziening wordt van kracht wanneer de rechter hier uitspraak over gedaan heeft. De voorziening blijft vervolgens gelden tot het moment waarop de echtscheiding definitief is.
Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar!
De voorlopige voorziening geeft vooral rust
De periode rond een echtscheiding is een hectische periode met veel onzekerheden. Tegelijkertijd spelen veel emoties mee en moeten afspraken gemaakt worden, zeker met het oog op de toekomst. Daarom is het wenselijk om alvast een aantal afspraken te hebben voor de tussenliggende periode. Op die manier wordt het namelijk veel makkelijker om de rust te hebben om afspraken te maken.
Heeft de rechter eenmaal uitspraak gedaan? Dan kun je hier niet tegen in beroep gaan. De situatie staat vast tot het moment waarop de scheiding definitief is. Je kunt wel een aanvraag indienen om de voorziening aan te laten passen. Dit is alleen mogelijk wanneer de voorlopige voorziening getroffen is op basis van incomplete of verkeerde gegevens.
Wat wordt besproken in de voorlopige voorziening?
In de voorlopige voorziening worden een aantal afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld ver het hoofdverblijf van de kinderen en de omgangsregeling tot het moment dat er vaste afspraken gemaakt worden bij de scheiding. Ook kan de boedelscheiding geregeld worden, inclusief de hoogte van de alimentatie die betaald moet worden.
De uiteindelijke opmaak van de voorlopige voorziening is afhankelijk van jouw situatie en de wensen van jou en je partner. Je kunt de aanvraag niet zelf bij de rechter deponeren, dat moet door een advocaat gedaan worden, of een bevoegd mediator. Hiervoor kun je altijd contact met ons opnemen, zodat we direct met je mee kunnen kijken naar de mogelijkheden.
Hoe lang geldt de voorlopige voorziening?
De voorlopige voorziening is tijdelijk. Wanneer een verzoek voor een voorlopige voorziening ingediend is, heb je maximaal vier weken om een verzoek tot scheiding in te dienen. Wordt dit gedaan, dan blijft de voorziening geldig tot de uiteindelijke afspraken gemaakt zijn. Wordt er niet binnen vier weken een verzoek tot scheiding ingediend? Dan beslist de rechter wat er gebeurt met de voorlopige voorziening; deze kan dan vervallen wanneer de rechter hiertoe beslist.
Altijd met een advocaat of bevoegd mediator
Een verzoek tot voorlopige voorziening kun je niet zelf indienen. Dit moet gedaan worden door een bevoegd advocaat of een mediator met de juiste papieren. Al onze mediators hebben de bevoegdheid om dit in te dienen. Wij helpen je graag verder met het opstellen van een voorlopige voorziening, zodat je de rust hebt om de afspraken te maken die nodig zijn om de scheiding rond te krijgen.
Zijn er kinderen betrokken bij de scheiding of is het wenselijk dat er tussentijdse afspraken gemaakt worden met een andere reden? Zorg er dan voor dat er zo snel mogelijk aan een voorlopige voorziening gewerkt wordt, om de situatie makkelijker te maken voor alle betrokken partijen.
Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding
Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.
Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.
Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.
Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.
De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.
Onze klanten vertellen
Hoe werken wij?
6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek
Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.
Stap 2: Gratis kennismaking
Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.
Stap 3: Goede afspraken maken
Stap 4: Afspraken vastleggen
Stap 5: Ondertekenen
Stap 6: Nazorg
Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur