Eerst advies?

085-0640811
ma t/m vr 9:00 – 17:15

Zakelijke mediation
Begeleiding van A tot Z

Wij staan voor u klaar en geven u gratis en vrijblijvend advies

N

Mediator & advocaten gespecialiseerd in zakelijke conflicten

N

Onze specialisten begeleiden jullie van A tot Z

N

Wij brengen u in contact met de de juiste advocaat

N

Altijd gratis kennismakingsgesprek met onze specialisten

Bel: 085-0640811 (Gratis advies)

  1. Home
  2.  ▶ Zakelijke mediation

Zakelijke mediation; een mediator voor het bedrijfsleven

Medation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij de betrokken partijen vrijwillig met elkaar aan tafel gaan zitten onder begeleiding. Ook op het zakelijk vlak is mediation mogelijk. Zijn er conflicten of meningsverschillen die zorgen voor grotere gevolgen binnen het bedrijfsleven, dan kan een ervaren mediator uitkomst bieden. Kies je voor een expert, dan is de kans groot dat er binnen korte tijd weer vooruitgekeken kan worden en daar heeft iedereen baat bij.

Bent u in een conflict situatie belandt waarbij de partijen het niet eens kunnen worden? Schakel dan in een vroeg stadium de juiste mediator of advocaat in. Op deze manier voorkomt u dat een conflict situatie escaleert! Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Wij staan voor u klaar! 

Anita van Engelen, Echtscheidingsmediator

Conflictmediatie binnen het bedrijfsleven

Conflicten en meningsverschillen op het zakelijk vlak kunnen grote gevolgen hebben. Wanneer er veranderingen zijn binnen de bedrijfsstructuur of belangrijke beslissingen op de agenda staan, dan kunnen zakelijke partners lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Uiteraard kan een zakelijk conflict zich ook afspelen in een organisatie of een situatie waarbij verschillende bedrijven of zakenpartners betrokken zijn.

Een onafhankelijke mediator voor conflictbemiddeling in de zakelijke sfeer

Bij mediation is nooit sprake van dwang. Alle partijen nemen op vrijwillige en vrijblijvende basis deel aan de gesprekken. De mediator is hierbij een onafhankelijke expert die vooral de gesprekken begeleidt en helpt te kijken naar oplossingen in plaats van problemen. In essentie zijn het echter gewoon de betrokken partijen die onder begeleiding afspraken maken en conflicten uit de weg ruimen. De mediator begeleidt niet alleen de gesprekken, maar is ook bemiddelaar en bewaakt het proces om ervoor te zorgen dat alles in goede banen geleid wordt.

Het is dus vooral bijzonder neutraal. De mediator vertegenwoordigt niet een van de partijen, maar is een onafhankelijke derde partij in de gesprekken zonder eigen belangen, op het vinden van oplossingen na, omdat dit het werk is van de mediator. In het hele proces heeft de mediator geen mening of inspraak. Zoals eerder geschreven is het bij zakelijke mediatie vooral de bedoeling dat de betrokken partijen zelf tot afspraken kunnen komen, door overleg en het openleggen van de conflicten om zo de oorzaak aan te pakken.

Hoe ziet het proces van zakelijke mediatie eruit?

Binnen elk traject van mediation worden verschillende fases doorlopen. Dat is niet anders wanneer het gaat om zakelijke conflictbemiddeling. Hierbij wordt eerst een inventarisatie opgemaakt, om ervoor te zorgen dat de problemen duidelijk op tafel komen te liggen. Dit kan overigens ook direct de laatste stap zijn. Uit onze ervaring is gebleken dat veel van de zakelijke conflicten een misverstand of miscommunicatie als basis hebben. Is dat het geval en ligt dit ineens duidelijk op tafel, dan is het conflict vaak direct weg.

Is dat niet het geval? Dan wordt er gekeken naar de mogelijke oplossingen voor de situatie. Bij het kijken naar de oplossingen wordt vooral gelet op de gevolgen voor de betrokken partijen (positief of negatief) en wat dit betekent voor het conflict. Aan de hand van de mogelijkheden stellen de betrokken partijen vervolgens zelf afspraken op waarbij de mediator nog steeds een ondersteunende rol heeft om de gesprekken vloeiend te laten verlopen.

De voordelen van zakelijke mediation

Een van de voordelen van mediation voor zakelijke geschillen is dat alle betrokken partijen gehoord worden tijdens het overleg. Ook bepalen zij in hoge mate hoe snel het traject doorlopen wordt. Vaak merken we dat de partners veel beter met elkaar overweg kunnen na het conflict en de conflictbemiddeling, omdat zij alle conflicten op tafel uitgesproken hebben en met duidelijkheid aan de toekomst kunnen worden. Een ander voordeel is dat er tegenwoordig gekozen kan worden voor digitale mediation, waarbij niet alle afspraken fysieke aanwezigheid vereisen. Dat is praktisch wanneer je niet zoveel tijd hebt omdat je tegelijkertijd aan het werk moet en wilt.

De grootste voordelen vinden we echter op het gebied van geld. Allereerst omdat een gezamenlijke mediator veel goedkoper is dan advocaten of juristen, waarbij de kosten niet gedeeld kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk dat zakelijke conflicten binnen korte tijd uit de weg geruimd worden, omdat stilstand nu eenmaal gewoon geld kost.

Aangezien met mediation de gang naar de rechtbank ook voorkomen kan worden, is dit een extra voordeel. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van tijd. De rechter adviseert in de meeste gevallen ook zelf om te kiezen voor een mediator, omdat het grootste gedeelte van de zakelijke conflicten gewoon opgelost kan worden met de hulp van een mediator.

Een goede zakelijke mediator kiezen

Wanneer je een mediator in wilt schakelen voor een zakelijk conflict, dan is het belangrijk dat je een goede business mediator inschakelt. Lang niet alle mediators hebben ervaringen met conflicten binnen een onderneming, en dat maakt het lastig omdat zij de gevolgen niet kunnen overzien van bepaalde gemaakte afspraken. Ook is het moeilijk om de belangen in te schatten.

Wij hebben de juiste business mediators voor je klaarstaan. Zij weten waar zij op moeten letten bij zakelijke conflicten en hebben tal van ondernemers en zakenpartners bijgestaan bij het zoeken naar constructieve oplossingen. Wil je meer weten over onze werkwijze of wil je direct een mediator inschakelen voor jouw zakelijke conflict? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we direct een afspraak in kunnen boeken met je.

Vragen? Bel ons

085–0640811

Dagelijks bereikbaar (9:00 tot 20:00)

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Voordelen van mediation bij een (echt)scheiding

N

Onze mediators behartigen de belangen van jullie beiden en zullen streven naar een oplossing die voor u beiden aanvaadbaar is.

N

Afspraken worden door u en uw partner samen gemaakt. Hierdoor worden afspraken beter nageleefd.

N

Mediation voorkomt uw echtscheiding een vechtscheiding wordt.

N

Doordat de afspraken samen worden gemaakt, verloopt de scheidingsprocedure normaliter velen malen sneller.

N

De kosten voor mediation zijn beduidend lager dan wanneer u beiden uw eigen advocaat inschakelt. Daarnaast kunnen de kosten voor mediation door uw beiden worden gedeeld.

Onze klanten vertellen

Op 4 februari 2019 ben ik in conflict geraakt met mijn werkgever. Door een reorganisatie binnen het waar ik werk bedrijf kreeg ik werk toebedeeld waar ik niet voor was aangenomen. Ik werd dan ook bijzonder ongelukkig van deze situatie. Na meerdere tevergeefse pogingen om dit aan te geven bij mijn werkgever, ben ik uiteindelijk door de stress ziek geworden. De arbodienst waar ons bedrijf bij is aangesloten stelde voor om gebruik te maken van een mediator. Na intensief en goed overleg met de mediator en mijn werkgever heb ik uiteindelijk weer mijn oude werkzaamheden teruggekregen en ben ik nu weer volledig aan het werk.

Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn 
Marion L, Arbeidsmediation, Uit Apeldoorn

Mijn compagnon en ik hadden een groot verschil van mening over de te varen koers binnen ons bedrijf. Hierdoor waren wij in een conflict belandt waardoor ons bedrijf véél schade begon op te lopen. We waren om het maar simpel te zeggen, het totaal niet met elkaar eens. Ik heb toen voorgesteld om, voordat we beiden advocaten zouden inschakelen, het eerst proberen op te lossen d.m.v mediation. Gelukkig was mijn compagnon het daarmee eens. Het bespaarde ons beiden namelijk erg veel juridische kosten op deze manier. Uiteindelijk zijn we er met behulp van de mediator goed uitgekomen. Hij haalde de emotie uit de discussie zodat we beiden weer goed naar de situatie konden kijken. Momenteel werken we beiden weer vol passie aan ons bedrijf!

Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk 
Marc De W, Zakelijke mediation, uit Ridderkerk

“Na 16 jaar getrouwd te zijn geweest was bij mij en mijn man de koek op. Het was niet het geval dat we veel ruzie maakten. We waren min of meer uit elkaar gegroeid. We hadden elkaar niet veel meer te vertellen en zagen elkaar dan ook meer als goede vrienden dan als man en vrouw. Omdat we ook 3 kinderen hebben en een eigen huis wilden we de zaken goed regelen. Vooral voor de kinderen. Deze zijn namelijk nog vrij jong, 6, 9 en 12. Omdat we zelf beiden geen ervaring hebben met een scheidingsprocedure hebben we de hulp ingeroepen van Mediationdesk Nederland. Zij hebben ons aan juiste mediator geholpen die ons volledig begeleid heeft tijdens de procedure. De scheiding was dan ook al binnen 6 weken definitief en mijn ex-partner en ik konden dan ook weer ieder hun eigen weg gaan.

Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam 
Silvia van S. 4 januari 2020, uit Rotterdam

Hoe werken wij?

6 stappen naar een succesvolle oplossing
Stap 1: Gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek luisteren onze adviseurs aandachtig naar uw verhaal. Wij zullen u daar waar kan adviseren omtrent de situatie. Na uw verhaal aandachtig te hebben beluisterd brengen wij u in contact met een mediator die gespecialiseerd is in uw situatie.

Stap 2: Gratis kennismaking

Nadat de mediator telefonisch met u contact heeft gehad wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen u en uw partner de situatie voorleggen, de mediator zal in dit gesprek jullie behoefte inventariseren. Vervolgens geeft de mediator advies over het mediationtraject en de kosten.

Stap 3: Goede afspraken maken
De mediator zal met jullie samen verschillende afspraken maken. Hierbij komen veel onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan, de woning, de zorg voor de kinderen, moet er alimentatie worden betaald, pensioen, eigen bedrijf etc. Tijdens het maken van de afspraken hebben onze mediators ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding. Onze mediators zullen ten alle tijden werken met respect en integriteit voor u beiden.

Stap 4: Afspraken vastleggen
Op het moment er overeenstemming is over de keuzes die er gemaakt dienen te worden wordt dit vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat zal worden ingediend bij de rechtbank. In het echtscheidingsconvenant staan alle gemaakte afspraken rondom de scheiding. Ook zal er, indien er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn het ouderschapsplan worden opgesteld.

Stap 5: Ondertekenen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld zullen wij deze aan u beiden voorleggen en toelichten in heldere taal. Doordat er veel juridische begrippen in een convenant staan lichten wij u allen in “normale mensentaal” toe. Op het moment u nog vragen heeft kunt u deze ten alle tijden stellen. Op deze wijze komt u niet voor verassingen te staan. Nadat het echtscheidingsconvenant is doorgesproken en toelicht dient er door uw beiden te worden ondertekend.

Stap 6: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet bij de formele afhandeling. Op het moment er behoefte is om na formele afhandeling nogmaals contact te hebben bieden wij hiervoor de ruimte. Zo kunt u een afsluitgesprek aanvragen.

Ik wil worden gebeld
Tussen 9:00 en 20:00 bellen wij u binnen 1 uur

Vindt uw scheidingsmediator

Wij staan voor u klaar!
De oplossing begint vandaag

Heeft u vragen?
Bel: 085-0640811 

N

Gratis persoonlijk intakegesprek

N

Vrijblijvend kennismaking

N

Altijd de juiste mediator